Pena-roja declara 2014 com ‘Any Desideri Lombarte’

comarquesnord.cat . Pena-roja . divendres, 7 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , , ,

Pena-roja ha declarat 2014 ‘Any Desideri Lombarte‘. Coincidint amb el 25è aniversari de la defunció de l’emblemàtic escriptor i investigador pena-rogí, el seu municipi natal ha volgut retre homenatge a la seua figura i la seua obra literària. Avui precisament, es commemoren 77 anys del naixement d’en Desideri Lombarte i es done per inaugurat este ‘Any Desideri Lombarte’. Tot un programa cultural que comence el dissabte 15 de febrer a les sis de la tarde amb la declaració de l’Any Desideri a l’ermita de dalt de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja. Es faran els corresponents parlaments i hi haurà l’exposició ‘Quan érem emigrants‘ del fotògraf de Queretes Tomàs Riva, amb escrits d’en Desideri. L’acte cultural es tancarà amb l’actuació de Temps al Temps, formació a banda i banda de riu Algars que ha musicalitzat diversos poemes de Desideri Lombarte.

‘Any Desideri Lombarte’ (1989-2014) té previst allargar-se durant els pròxims 9 mesos, i portarà activitats culturals i d’oci a Pena-roja fins el 3 d’octubre, data que coincideix amb els 25 anys de la seua desaparició. Durant este temps, l’Associació de Jóvens de Pena-roja, l’Associació Cultural del Matarranya i l’Ajuntament de Pena-roja, en col·laboració amb altres institucions i associacions culturals portaran diverses propostes que recordaran la figura de l’escriptor en llengua catalana més rellevant i prolífic que ha vist nàixer el Matarranya. Al llarg del 2014 hi ha previstes marxes literàries, edicions de samarretes, concerts, teatre, presentacions literàries, exposicions, conferències, així com el recital poètic ‘Quedaran les paraules‘ que des de fa 3 anys organitze Comarca del Matarranya el Dia de Sant Jordi. S’esperen moltes sorpreses més.

. 25 anys d’ASCUMA

Enguany també es commemoraran 25 anys del naixement de l’Associació Cultural del Matarranya. I ASCUMA celebrarà este quart de segle de vida i treball cultural a la vila de Pena-roja, coincidint també amb este ‘Any Desideri Lombarte’. Tot i que encara no s’ha tancat la programació i la data, l’associació té interès en celebrar els seus 25 anys a finals de primavera – principis d’estiu, com acostuma a fer tots els anys. Durant este dia especial, l’Associació Cultural del Matarranya portarà un grapat d’activitats culturals al municipi. Estes activitats es complementaran amb aquelles que tenen previst organitzar les associacions de Pena-roja, que pretenen fer rutes literàries per l’entorn poètic d’en Desideri Lombarte, recitals, concerts i algunes activitats més. Tota la informació d’este ‘Any Desideri Lombarte’ es pot seguir a http://anydesiderilombarte.wordpress.com

Més informació: | | |