El Cretense s’emporta el primer derbi matarranyenc de la segona volta contra Massalió (1-0)

comarquesnord.cat . Queretes . diumenge, 9 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

El Polideportivo Cretense i el Massalió van protagonitzar este cap de setmana un nou derbi entre equips del Matarranya. Va ser el primer derbi matarranyenc de la segona volta. I igual que en el partit d’anada, la victòria es va decantar per al Queretes (1-0). El partit va estar molt igualat, de molt de joc al mig del camp i de poques ocasions clares de perill. El Cretense va saltar al camp a esperar al Massalió i aprofitar la velocitat de dalt per a sorprendre al rival. Massalió, per contra, va portar el domini del baló, tocant molt la pilota al mig del camp, però amb escassa profunditat. Massalió intentava arribar a la porteria defensada per Omella. Però la defensa del Cretense va estar de 10, i no li va donar cap facilitat als davanters visitants. Sense gols s’arribaria al descans, el resultat més just vist el futbol desplegat. Massalió havia tingut la pilota. El Cretense, per la seua part, havia tingut les ocasions més clares. Sergi Manero en va tindre dos de bones. A la segona part, el guió no va canviar gaire. Massalió volia la pilota. Queretes volia fer mal a la contra. Només començar, José Carlos es fa mal, perdent Massalió bona referència en atac. El Cretense, per la seua part, i de la mà de Raúl Moles, va obrir el marcador només començar la segona part (1-0). El gol va fer mal al Massalió, que va insistir però no va obtindre premi. La defensa del Cretense no va donar cap facilitat. Segona part marcada per les targetes, que van forçar l’expulsió de Lombarte quan quedaven encara 10 minuts. El Queretes es quedava en 10. Joel va veure la segona groga pocs minuts després, i va deixar els seus amb 9 hòmens. El Cretense va defensar el resultat com va poder. Massalió va furgar en les escletxes de la defensa rival que s’obrien per moments. Però va marxar del derbi sense premi. Al final, victòria treballada del Cretense.

. El punt de vista local

Alfredo Fuster, entrenador del Polideportivo Cretense, va apuntar que “no sabíem com sortiria el Massalió. Ells volien la pilota. I natres ens vam dir que al contraatac, penjant pilotes llargues, podíem fer molt de mal. Així vam crear moltes ocasions de perill. Però els davanters del Cretense no van estar molt encertats”. Encara ara l’afició local es pregunta com dos o tres de les ocasions de la primera part no van entrar. Fuster no va amagar que “estàvem una mica nerviosos perquè no entraven els gols. Però només començar la segona part vam marcar. Gol molt bonic”. Encara així, Massalió va anar a dalt i “natres vam patir molt amb les dos expulsions”. Un segon gol del Cretense hagués matat el partit. “Haguérem jugat més tranquils. Però la pilota no va entrar. I amb les dos expulsions, van recórrer a tancar-nos”. Patiment molt gran, sobretot perquè el Cretense no tenia jugadors frescos a la banqueta. Només dos canvis, que amb les sancions d’esta última jornada deixen l’equip en quadre de cara als pròxims partits.

Amb esta victòria, el Cretense recupera la 7ena posició, sumant 30 punts. De cara a la pròxima jornada, el Cretense anirà al sempre complicat camp de l’Alcorisa, rival que va perdre este diumenge a Híjar però que lluita per les places d’ascens.

. El punt de vista visitant

Moisés Royo, primer entrenador del Massalió, va recalcar que “el partit va tindre una primera part sense moltes ocasions de gol i molt mig del camp. I amb el gol d’ells pràcticament es va acabar el partit. A la primera part, ells no va pressionar. Però natres no vam tindre ocasions clares de gol. Massalió va tindre més la pilota, però va faltar arribar i xutar”. Segons Moi, “ells de seguida feien perill a la contra. Natres vam crear ocasions aïllades. Però ha segut dels partits que hem tingut menys ocasions per a fer el gol”. El primer entrenador del Massalió va reconèixer que “ells van estar molt bé darrere”. Tampoc va amagar “una mica de tensió al final del partit”. Allau de targetes que va suposar l’expulsió de dos jugadors locals, i on Massalió va anar a per totes sense èxit. Tot i això, Royo va considerar que “juguem bé, ens trobem a gust, la gent està contenta. I en esta línia els resultats han d’arribar”.

Amb esta derrota, Massalió baixa a la 14ena posició, sumant 15 punts. El pròxim partit rebran a l’Escatró, equip de mitja taula que ha recuperat la seua estrella, però a qui se’l pot guanyar.