LA FALSA: “Eleccions primàries”

Joan Carles Marcobal . 9 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

El diumenge dia 9 de març el País Valencià viurà una experiència novedosa protagonitzada pel PSPV, el partit socialista liderat al nostre país pel morellà Ximo Puig. Es tracta d’unes eleccions primàries obertes per triar el candidat d’aquesta formació progressista a la presidència de la Generalitat, per a les eleccions autonòmiques que s’han de celebrar a la primavera de l’any que ve si Alberto Fabra no les avance.

No és la primera vegada que el PSPV i el PSOE fa primàries entre els seus militants, una bonica manera de que les bases del partit tinguen veu i participen en la tria de candidats. La novetat més important és que el partit socialista s’obre a la societat i en l’elecció del candidat a la presidència del Consell pot participar tota eixa societat, totes aquelles persones majors de 16 anys que ho desitgen. No cal ser afiliat al partit ni afiliar-se, tan sols cal adreçar-se a les seus d’aquesta formació política i inscriure’s. No deixa de ser una oportunitat per a la ciutadania de triar els possibles responsables de gestionar el futur del país.

Sempre s’ha dit que els partits polítics estan hermètics davant la societat. Mesures com la posada en funcionament pels socialistes deuen ajudar a trencar aquest tòpic. Recordaria aquella frase que diu: ‘si tu no fas política algú la farà per tu’. El PSPV serveix en safata a tota la gent la possibilitat de triar la persona que encapçalarà el projecte socialista al nostre país, allò que en altres formacions només fa un xicotet comitè de persones o, fins i tot, una sola persona escollint a dit.

Més informació: | | | |