Benassal acull les Jornades de la Trufa Ports-Maestrat 2014

comarquesnord.cat . Benassal . diumenge, 9 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

Benassal ha estat l’escenari, durant tot aquest cap de setmana de l’onzena Mostra de la Trufa Negra dels Ports-Maestrat. Una edició marcada per la gran presència d’estands de productes relacionats amb la tòfona negra, que s’instal·lava al Poliesportiu de Benassal, centre neuràlgic de l’activitat en aquestes jornades. Durant tot el matí del diumenge, experts i aficionats al món de la tòfona negra, anirien resolvent els seus dubtes o comprant productes en la gran quantitat de parades.

L’ambient al Poliesportiu de Benassal seria màxim durant tot el cap de setmana, però especialment intens en la jornada del diumenge. Centenars i centenars de persones es donarien cita a Benassal per participar de totes les activitats preparades en aquesta Mostra.

Important seria el paper de l’ escola d’Hostaleria Costa d’Azahar del Grau de Castelló amb la presència de molts dels seus alumnes al Concurs Gastronòmic de la Trufa Negra dels Ports-Maestrat amb exposició de plats fets amb ‘Tuber Melanosporum’. Entre els membres del Jurat es trobaven Vicent Cubertorer, concursant de la primera edició de Top Chef i cuiner de Moto GP o el restaurador morellà Carlos Gutiérrez. Des de l’ scola d’Hostaleria es mostraven molt satisfets de la presència a les jornades i del gran paper realitzat pels alumnes.

El Concurs Gastronòmic de les Jornades de la Trufa dels Ports-Maestrat es realitza pels alumnes i és obligatori la utilització d’aquest producte. L’escola d’Hostaleria ve participant des de la segona edició de la mostra i s’encarrega també de preparar la degustació gastronòmica.

 

Benassal seu d’una nova edició de les Jornades de la Trufa

"Gran fira amb concursos, exhibicions i degustació gastronòmica", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

En les jornades també es realitzen diferents concursos, com el de Gossos buscadors de tòfona. A uns bancals propers al Poliesportiu de Benassal es realitzaria aquest concurs amb la presència de 6 gossos concursants. Prèviament s’havia realitzat el sorteig de les 6 parcel·les habilitades entre els concursants. L’expectació va ser màxima a les diferents parcel·les per veure un concurs en el que els gossos va mostrar la seua habilitat. Poc després tindria lloc una exhibició de recerca amb porc senglar.

Benassal ha estat el municipi encarregat de l’organització d’aquesta onzena edició. La valoració del seu alcalde, Baudilio Martínez ha estat molt positiva. A més, es registrava un rècord de participació en quan a ‘stands’, l’Alcalde de Benassal destacava la importància d’aquesta mostra per als pobles de l’interior de Castelló.

Gran èxit de l’onzena edició de la mostra de la tòfona negra Ports-Maestrat celebrada a Benassal. Ja s’ha fet saber que Catí, municipi que ja va albergar en una oportunitat aquesta mostra, serà la seu de l’edició de 2015.

Més informació: |