Moliner anuncia la creació d’un segell de certificació i garantia de qualitat per als cultius trufícoles de la província

comarquesnord.cat . Benassal . diumenge, 9 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha estat l’encarregat d’inaugurar la XI Mostra de la Tòfona Negra dels Ports-Maestrat a Benassal, on ha anunciat que “la institució provincial va a engegar un Centre de Certificació i Garantia de Qualitat per als cultius trufícoles de la província, amb l’objectiu de consolidar la indústria agroalimentària de la tòfona en tots els seus processos, des de la promoció i posada en valor fins a la recerca i innovació”.

Així, mitjançant un conveni amb el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani, els agricultors tindran la possibilitat d’obtenir el segell en les seves plantes microrrizadas i vivers a través d’analítiques que es realitzaran en el Centre de Desenvolupament, Informació i Promoció Rural de l’Alt Palancia, situat a Vilanova de la Reina.

D’altra banda, Moliner ha recordat que també es va a engegar el Centre d’Interpretació i Recerca de la Tòfona Negra a Benassal, dins de les instal·lacions del Centre Sociocultural, per completar l’aposta de la Diputació per aquest fong i la gastronomia. “Es tracta de dotar de noves oportunitats als nostres pobles per dinamitzar l’economia i consolidar la població, i en la tòfona tenim un llarg recorregut que no podem desaprofitar”.

El president provincial també ha incidit que “estem iniciant un camí que pot comportar un punt d’inflexió en el sector agroalimentari, una font de nous arguments per vendre més i millor, però solament ho aconseguirem si treballem junts institucions, empreses i societat”.

En aquesta línia, Javier Moliner ha comentat el cas de la recentment creada marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. “Una iniciativa que abraça als millors productes, empreses i restaurants de la província amb l’objectiu d’aproximar al consumidor als nostres pobles, perquè aquí estan les experiències úniques que podem oferir. Tenim la missió de convertir l’oferta turística i gastronòmica de Castelló en referent de qualitat i sabor més enllà de les nostres fronteres”.

En l’acte d’inauguració també han participat l’alcalde de Benassal, Baudilio Martínez, qui ha agraït “l’esforç de la Diputació per fer possible un any més la gran oportunitat per a la comarca que suposa aquesta mostra”; i el diputat de la comarca, Pablo Roig.

També cal recordar que, en paral·lel a la fira, els restaurants de l’Alt Maestrat ofereixen durant els caps de setmana de febrer i març menús temàtics sobre la tòfona, regalant una entrada per a les exposicions de la Llum de les Imatges per cada comensal.

Més informació: | |