Pena-roja planta cara al líder i casi esgarrapa 1 punt de Calanda (2-1)

comarquesnord.cat . Calanda . diumenge, 9 de febrer de 2014 .

Pena-roja va viatjar este diumenge al camp més complicat de la categoria. A Calanda, equip que fa un gran futbol, que és líder consolidat de la I Regional i màxim candidat a pujar a Preferent. Tot i això, els del Matarranya no li van perdre la por al partit i van firmar un dels millors encontres de la present campanya. Calanda va saltar al camp com fa sempre. Desplegant un futbol bonic, obrint el camp i buscant la velocitat dels hòmens de davant. Però Pena-roja va fer un plantejament tàctic molt interessant. Va eixir al camp amb un 4-1-4-1, intentant que el Calanda tingués poc temps per a trenar jugades i buscant les contres. L’equip entrenat per Laris i Viña va seguir el guió durant gairebé 80 minuts, regalant espai al mig del camp però ofegant el rival als últims metres. I casi surt a la perfecció. Calanda va tindre alguna ocasió de perill a la primera part. Però no va obrir el marcador fins al minut 38, i en una mica de fortuna. Refús dins l’àrea del Pena-roja que arriba al davanter local i bat per dalt Enrique. Així es va arribar al descans (1-0). Pena-roja va tirar d’orgull. No va tindre ocasions clares. Però va aconseguir l’empat als 10 minuts de la segona part. Julián Caldú trau una falta i el porter local, en un mal refús, se la fa dins. Calanda va afrontar la segona part amb molts de nervis. I Pena-roja va buscar les contres. Va tindre una ocasió per a fer el segon. Però va ser Calanda qui va aconseguir la victòria al minut 75, precedit de fora de joc difícil de veure per l’àrbitre. Al final, derrota d’un Pena-roja (2-1) que surt molt reforçat del camp del líder i que va acabar el partit en tres puntes, buscant l’empat.

José de Laris, el primer entrenador del Pena-roja, va recalcar que “personalment, estic molt content. El resultat no és dolent. Al minut 70 anàvem empatats. I tant la banqueta, el jugadors com l’afició local van acabar demanant l’hora. El partit va ser molt bo. Intensitat, ganes. Va ser el que vol un entrenador. Jugant així cada partit, la classificació marcaria una altra cosa”. Laris es va mostrar molt content pel futbol desplegat pel seu equip. “Durant la setmana vam entrenar un partit diferent. En un punta a dalt i intentant aguantar tota la primera part sense rebre gol. Línies juntes, moltes ajudes, cobertures. I al Calanda li va costar moltíssim”. Els dos gols locals van ser en una mica de fortuna. El del Pena-roja, també. El primer entrenador del Pena-roja va tindre unes paraules per al seu porter. “Enrique també va fer un gran partit. Tots els jugadors van estar molt bé. I inclús vam tindre alguna possibilitat d’empatar. Feia temps que no veia tantes ajudes, tant jugar junts. Estic molt content del partit”. El però, que no es va sumar res. Pel que fa al rival, Laris va reconèixer que “és un gran equip. No donen puntades, són correctes. El millor equip de la categoria”. En relació als seus, Laris va defensar que esta és la línia que cal seguir. Diumenge, contra Valdealgorfa, els del Matarranya jugaran a casa després de quatre partits consecutius a domicili. Pena-roja buscarà els 3 punts.

Amb esta derrota, el Pena-roja es manté en la 12a posició, sumant 20 punts. El pròxim rival, el Valdealgorfa, està per sota amb 17 punts.