La Diputació promocionarà l’observatori astronòmic de Culla

comarquesnord.cat . Culla . dilluns, 10 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

La Diputació de Castelló contribuirà a promocionar el ‘Astropunt’ de Culla a partir de la seva inclusió en el material que utilitza el Patronat Provincial de Turisme per donar a conèixer el turisme de sensacions a la província en les diferents fires i activitats en les quals participa. L’observatori astronòmic pretén fomentar el turisme rural i d’oci nocturn per a un públic amant de la naturalesa.

El diputat de Turisme d’Interior, José Pons, ha participat en una de les sessions organitzades en aquest observatori, del que ha destacat “la seva originalitat i atractiu per seguir enriquint l’oferta turística de la província. És un exemple de com es pot conjugar la creativitat amb el bon ús de recursos materials i naturals per donar lloc a una oferta turística original que contribueix a dinamitzar l’activitat en el municipi”.

El Astropunt de Culla és un observatori situat en el més alt del Maestrat a 1.030 metres d’altura, allunyat de qualsevol focus de contaminació lumínica i amb una àmplia visió del firmament. Es troba en l’ermita de Sant Cristòfol de Culla, a un quilòmetre de distància del casc urbà.

Pons ha explicat que “el desenvolupament de les sessions de visionat, que són impartides per un tècnic especialitzat, depèn del grau de coneixement del grup: principiant, mitjà o professional. D’aquesta manera, es van identificant tots els estels visibles, les diferents constel·lacions, i el públic va participant i contribuint a enriquir aquesta sessió que és única, ja que la visibilitat dels cossos celestes depèn de la lluna, de l’època de l’any, l’hora, etc.”

cal assenyalar que l’observatori, recuperat per l’Ajuntament de la localitat, consta d’una cúpula deslizable d’una superfície aproximada de 15 metres quadrats, amb un aforament de 15 persones i dotat d’un telescopi refractor apocromático. També disposa d’una àmplia col·lecció de diferents oculars, la qual cosa permet una gran versatilitat en l’observació de diferents cossos.

Més informació: |