Les obres del Museu de Vall-de-roures començaran en cosa de dies

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 10 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

Les obres del futur Museu de Valderrobres podrien començar en els pròxims dies. En el passat ple municipal, celebrat la nit del dijous 6 de febrer, es va anunciar en informe d’alcaldia l’aprovació de la llicència d’obres per començar a treballar en el Palau, l’antic hospital. Es tracta d’un interessant projecte impulsat per la Fundación Valderrobres Patrimonial que consistirà en convertir l’edifici en un Centre d’Interpretació de l’art romànic, gòtic i barroc. Un espai museístic que complementarà les visites guiades al monumental castell de Valderrobres i a l’església de Santa Maria la Major. A la vegada, el museu servirà com a punt d’informació i divulgació de l’arquitectura patrimonial del Matarranya i de derivació turística pel territori. La Fundació també està treballant en la creació d’un alberg a la capital del Matarranya.

L’alcalde de Valderrobres, Carlos Boné, va explicar a l’eixida de l’últim ple municipal que “s’ha fet l’adjudicació de les obres” i la firma de la llicència d’obres, i a finals d’esta setmana “ja es podrà treballar”. El Centre d’Interpretació d’Art complementarà l’oferta turística de la capital del Matarranya, tenint a la vora mateix l’església i el castell. “La idea és completar l’oferta cultural i turística”, va concretar Boné. “Esperem que amb este Museu d’Art al Matarranya puguem ampliar l’oferta turística i que les persones que ens vinguen a visitar tinguin alguna cosa més que conèixer”. El museu tindrà una mostra permanent de l’arquitectura patrimonial del territori. De moment, hi ha acabades les maquetes de l’Ajuntament de Vall-de-roures, les esglésies de Queretes, Beseit i la Torre del Compte, i ara s’està treballant amb l’església romànica de Lledó.

. 196.000 euros del FIT

Per a dur a terme el procés de rehabilitació interna d’este edifici, els impulsors compten amb una aportació econòmica de 196.000 euros que ha arribat del Fons d’Inversions de Terol (FIT) 2013, així com de fons propis de la Fundación i altres aportacions. L’antic hospital de Valderrobres, conegut també com el Palau, està prou rehabilitat per fora. Els treballs se centraran sobretot en les plantes internes, que preveuen aplegar el Centre d’Interpretació de l’Art del Matarranya, un Centre de Natura i mostres expositives, que anirien en la línia d’armadures o armes antigues. A este interessant projecte impulsat des de la Fundación Valderrobres Patrimonial s’hi suma també la creació d’un alberg i una biblioteca a l’edifici de les Germanetes. L’objectiu de la Fundació es començar quan més prompte millor i tindre adaptada la biblioteca i l’escola d’adults per al setembre.

Més informació: |