Valderrobres aprova uns Pressupostos de 3,1 milions d’euros per afrontar 2014

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 13 de febrer de 2014 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Vall-de-roures comptarà este 2014 amb un pressupost de 3,1 milions d’euros. Es tracten de números pareguts als del passat exercici 2013, uns comptes que vénen marcats per l’estabilitat pressupostària i que seran molt socials. De fet, dels 3,1 milions euros del Pressupost Municipal, 1,1 milions d’euros van destinats a la Societat Municipal SLU, que integra la Residència Municipal, l’Escola de Futbol Base i el Tren Turístic. Els 2.025.000 euros restants conformen els pressuposts per a Vall-de-roures. Entre altres, la capital del Matarranya contempla enguany projectes rellevants com són l’ampliació de les escoles o la creació del Centre d’Interpretació.

En declaracions a Ràdio Matarranya, i a l’eixida de l’últim ple municipal, l’alcalde de Valderrobres, Carlos Boné, va apuntar que “el Pressupost de l’Ajuntament és una mica inferior al de l’any passat”, però la diferència “és mínima”. Els pressupostos tenen un sentit molt social. A la Societat Municipal “dediquem 1 milió d’euros. Una tercera part del Pressupost és per a la Societat Municipal. I d’estos 2 milions d’euros restants trobem també les beques de menjador i de guarderia”, va concretar Boné. A més, “hem incrementat el conveni de l’Escola de Música, i pròximament subscriurem un conveni amb ATADI de 10.000 euros per al seu funcionament”.

. 18.000 euros per a l’Escola de Música

A l’hora de desgranar el Pressupost 2014 trobem que enguany no només s’ha mantingut la dotació econòmica a l’Escola Municipal de Música, sinó que esta s’ha ampliat. Si durant els últims anys l’aportació era de 12.000 euros, enguany serà de 18.000 euros. A canvi, l’Escola de Música i la Banda San Antón es comprometen a fer les actuacions habituals a Vall-de-roures, com són els festivals de Nadal i de fi de curs, Santa Cecília, la Presentació de les Reines o els actes litúrgics de les Festes Majors, entre altres. Boné va reconèixer que “estem molt contents del treball que s’està fent a l’Escola de Música i de la seua direcció”.

Les Escoles Municipals de Música d’Aragó van patir una forta retallada a finals de l’any 2012, quan van veure reduïdes a 0 euros les aportacions arribades des de DGA. Des del consistori matarranyenc, el seu alcalde va considerar que “entenem les dificultats per les quals estan passant les Escoles de Música. I creiem que des de l’ajuntament hem de col·laborar en el que puguem per mantindre esta escola. Parlem de més de 200 alumnes matriculats”. I esta dotació econòmica “contribuirà a que segueixi funcionat l’escola”. L’Escola Municipal de Música no només beneficia a alumnes de Valderrobres, sinó de pràcticament tota la comarca i inclús pobles del voltant.

Més informació: