Els CRA Algars i Tastavins participaran enguany al Festival Cantània d’Aragó

comarquesnord.cat . Saragossa . divendres, 14 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

El Festival Cantània torna, per segon any consecutiu, a les escoles d’Aragó. Després de fer el salt de Catalunya a l’Aragó l’any passat, el Departament d’Educació, Cultura i Esport de la DGA ha fet els primers passos per a celebrar una nova edició del Festival Cantània, que preveu la participació d’uns 1.900 alumnes de Primària, 600 més que l’any passat. Al llarg d’este curs, els alumnes prepararan una cantata inèdita que interpretaran en un gran concert acompanyats per una orquestra i actors professionals. La coordinadora del projecte és la musicòloga del Matarranya Margarita Celma, qui va assumir este càrrec l’edició anterior.

La pròpia Margarita Celma va concretar que “esta obra es treballa dins l’aula, en horari lectiu, i es prepara amb tots els alumnes de la classe. És educació inclusiva” que entra en el currículum escolar. “Es treballa la competència auditiva, el treball en equip, ser competents amb les noves tecnologies i fins i tot les matemàtiques”, va afegir. En esta edició hi haurà tres actuacions, que es faran entre el 30 i el 31 de maig a la Sala Mozart de l’Auditori de Saragossa. Cada actuació reunirà un cor de 600 alumnes. Durant estos últims dies es va tancar la formació que reben els professors de les escoles participants, centrades en recursos vocals, direcció de cors i els moviments escènics.

Durant esta trobada e professors es van preparar els fragments de l’obra d’enguany. Es l’obra Rambla Llibertat del compositor Albert Carbonell, amb text de Marc Rosich. Una cantata “de nova creació que tracta sobre la convivència i les festes d’un barri on s’organitza una paella i una xocolatada popular”, va incidir Celma. Cantània és una iniciativa educativa que va posar en marxa l’Auditori de Barcelona l’any 2000. Cada curs s’estrena una cantata de nova creació que interpreten els escolars que participen en el programa i amb la qual a més s’incentiva la tasca de compositors i escriptors. Pel que fa al Matarranya, estaran presents Vall-de-roures, el CRA Algars i el CRA Tastavins.

Més informació: |