La Guàrdia Civil destrueix un projectil d’artilleria de la Guerra Civil a Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , ,

La Guàrdia Civil ha tingut d’intervenir en poc més d’una setmana en dos casos de projectils de la Guerra Civil trobats al terme de Morella. El primer es va desactivar el passat dimecres i destruït de forma controlada pels especialistes del cos policial.

L’actuació es va iniciar després de la cridada d’una persona al Quarter de Morella en la que informava que havia trobat un projectil a les afores de la localitat, prop del barri Hostal Nou. Immediatament es va desplaçar una patrulla de la Guàrdia Civil fins l’arribada dels especialistes en desactivació d’explosius. Quan van aplegar, comprovarien que es tractava d’un projectil d’artilleria de 65 mil·límetres de la passada Guerra Civil, procedint a acordonar la zona. Els especialistes en desactivació d’explosius procediren llavors a la seua destrucció controlada.

Per altra banda, este mateix divendres, l’equip GEDEX ha tingut de tornar a intervenir amb una granada de mà possiblement també de la Guerra Civil a Morella. L’artefacte es va trobar al Barranc ‘La Parra’. De nou un veí seria important avisant a la Guàrdia Civil d’esta troballa i la va amagar per a que fóra examinada pels experts. Així, amb esta nova acció, han estat dos sobre estos artefactes realitzades en menys d’una setmana a la demarcació morellana.

Davant la freqüent aparició d’artefactes explosius de la Guerra Civil a la província, la Guàrdia Civil facilita una sèrie de recomanacions a seguir en cas de que algú ciutadà localitze algun element d’estes característiques. Principalment, no manipular-lo, ni tocar-lo i avisar ràpidament al 062, a la Guàrdia Civil, per tal de controlar estos artefactes que poden ser molt perillosos.

Més informació: | |