Forcall fa una crida per a trobar majorals per a la festa medieval del foc de 2015

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 18 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

Un mes després de la celebració d’un dels Sant Antoni més multitudinaris dels Ports, el de Forcall, la localitat ha fet una crida per trobar mayorajals pel 2015. Habitualment, el cap de setmana ‘gran’ dels festejos s’anuncien els organitzadors de l’any següent en la Missa dels Confrares Difunts. Aquest any, després d’unes celebracions molt completes, no es van confirmar. Però encara hi ha temps per trobar una majoralia. Aquesta és l’esperança per als veïns de la localitat.

Esta setmana, la pàgina web de la Santantonà ha emès un comunicat esperant que algú done un pas avant i pensen que “no tenim dubte que la festa es podrà desenvolupar de forma normal”. Des d’aquesta plataforma animen als forcallans “a prendre les regnes de la majoralia a pesar que comporta molt treball, però tot el poble els recolzarà, tant econòmicament, com materialment”.

En cas que no aparegue la figura dels majorals, Forcall tindrà alternativa. “La Confraria de la Santantonà o bé la Santantonà es faran càrrec de l’organització. La nostra festa més gran no es pot detindre” afirmaven. Més sort han tingut a Morella i Vilafranca, després de diversos anys sense majorals, perquè ja han confirmat organitzadors per a les seves respectives celebracions en honor al patró dels animals del proper any.

Més informació: |