Suárez diu que les Comarques disposaran enguany de “9 milions d’euros més que el 2013”

comarquesnord.cat . Saragossa . dimarts, 18 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

El conseller de Política Territorial i d’Interior del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, va negar ahir que les Comarques perden diners enguany. Suárez, que va presidir la reunió de l’últim Consell de Cooperació Comarcal, va insistir que “les Comarques perdran 3 milions d’euros destinats a despesa corrent. Però, en canvi, rebran 12 milions d’euros addicionals finançats al 50 per cent entre el Govern d’Aragó i els Fons Feader”. Suárez va considerar que els terminis per efectuar el pagament a les Comarques s’han respectat escrupolosament durant este últim any i va afirmar que estes sortiran ben parades.

El conseller va anunciar que en els pròxims dies s’anunciaran les ordres de convocatòria i els barems de puntuació perquè les Comarques puguin presentar aquells projectes d’inversió que estimen oportuns. Antonio Suárez va concretar que DGA destinara este 2014 un total de 12 milions d’euros a Comarques i 8 milions d’euros als municipis, que vindran cofinançats al 50% entre DGA i Unió Europea. Això sí. El conseller va matisar que estes quanties s’hauran de dedicar a inversió en obra o subministraments, tenint en compte que el termini d’execució serà d’uns cinc o sis mesos.

Suárez també es va referir a la possibilitat que les Comarques assumeixin la gestió de l’ajuda a domicili als dependents, un assumpte que està estudiant amb IASS (Institut Aragonès de la Seguretat Social). El conseller va reiterar que es tractarà d’una decisió que haurà de prendre cada Comarca de manera autònoma. Algunes comarques ja s’han postulat a favor d’esta nova gestió, considerant que són l’administració més pròxima a la població. Altres territoris s’han mostrat una mica escèptics amb esta mesura. Amb les escoles infantils es va fer una delegació similar que no ha acabat de quallar.

Més informació: |