L’Ajuntament de Morella avança en la solució als problemes del col·legi Mare de Déu de Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 19 de febrer de 2014 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha organitzat diverses reunions aquest mes per traslladar tota la informació sobre els problemes del col·legi Mare de Déu de Vallivana i buscar solucions. L’última d’elles s’ha produït aquest mateix matí, quan tècnics de la Conselleria d’Educació i l’empresa de manteniment que treballa per a la Generalitat s’han desplaçat a l’immoble per abordar la pròxima actuació al menjador. Per a aquesta, ja s’ha rebut el primer permís de l’administració autonòmica i, malgrat que és responsabilitat d’aquest organisme, serà el consistori morellà qui realitzarà i costejarà l’obra.

El primer edil morellà assenyala que “portem mesos treballant en la búsqueda de solucions en el problema del col·legi Mare de Déu de Vallivana, ja que és prioritari per a aquest ajuntament i sembla que aquestes van arribant”. Així, destacava que “s’ha intervingut en el sistema de calefacció i esperem que aquesta solució siga l’apropiada i que no falle. A més, ja hem rebut l’autorització de la Conselleria d’Educació per a una primera actuació al menjador i exigim la recepció el més ràpid possible de nous permisos ja sol·licitats. Això demostra la celeritat amb la què treballa l’Ajuntament de Morella, que només rebre els permisos, va a actuar”. Rhamsés Ripollés també ha agraït la bona predisposició dels tècnics de Conselleria d’Educació, i espera que “aquesta col·laboració també es tinga per la part política i que la Conselleria complisca la promesa que va fer fa un any i que no demore més la inversió acordada, perquè els que pateixen el mal estat de l’immoble són els seus usuaris”.

 

L’Ajuntament de Morella actuarà d’urgència en el menjador escolar

"La problemàtica de la calefacció més prop de trobar una solució" segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

En aquest mes de febrer, el primer edil morellà ha tingut diverses reunions, tant a nivell tècnic, com amb membres de l’Ajuntament o els pares i comunitat educativa, en què s’ha informat de totes les actuacions realitzades en l’immoble des de 2008, de les necessitats històriques i actuals de l’edifici o de les inversions i reparacions de caràcter immediat. Tot, amb l’objectiu de solucionar els problemes de temperatura al col·legi Mare de Déu de Vallivana. Pel que fa a aquestes solucions, des de l’Ajuntament de Morella s’ha exigit a l’empresa instal·ladora del nou sistema de calefacció que corregisca els problemes puntuals i ja s’ha solucionat amb les actuacions dels últims dies. D’altra banda, s’ha informat a Conselleria d’Educació de les properes actuacions que cal dur a terme i que ha d’autoritzar per solucionar els problemes de temperatura al menjador i altres zones. Aquestes haurien de ser costejades per l’administració autonòmica, però les emprendrà i assumirà el consistori morellà. Per a la primera d’elles, la que té a veure amb el fals sostre del menjador, ja ha rebut l’autorització.

Cal recordar que en els últims anys, des del consistori morellà s’ha exigit, en nombroses ocasions, inversions per pal·liar les deficiències estructurals. L’any passat, es va arribar a un acord d’invertir poc a poc però sense deteniment en l’immoble. Per això, l’Ajuntament de Morella va a traslladar una memòria actualitzada de l’estat de l’edifici a l’administració autonòmica, indicant quines són les actuacions que necessiten de més urgència. A més cal recordar que el consistori morellà inverteix més de 60.000 anuals en el manteniment i millora d’aquest edifici.

Més informació: