La trufa de Morella seduix a centenars de veïns i visitants

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 23 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , , ,

Les Jornades de la Trufa de Morella han superat l’equador de la seva durada sent un gran èxit. En aquestes primeres tres setmanes, centenars de visitants han arribat a la localitat i s’han deixat seduir pel “diamant negre” de la cuina. A més, tant part d’aquests com molts visitants, han participat en els showcookings o tallers culinaris, superant l’afluència prevista inicialment.

Ahir a la vesprada, es va celebrar el tercer dels showcookings i, de nou, va despertar un gran interès i va acostar a la Llotja de l’Ajuntament de Morella a un gran nombre de persones per conèixer les peculiaritats del diamant negre negre de la cuina. Aquest taller el va oferir el hotel restaurant Cardenal Ram, que va ensenyar a conservar la trufa, a cuinar-la, així com totes les seves característiques. Els showcookings són el complement ideal a unes jornades que es poden assaborir en onze restaurants i que se celebraran fins al dia nou de març. Dissabte que ve arribarà l’últim d’aquests tallers, que estarà protagonitzat pel Daluan, mentre que les jornades continuaran celebrant fins el dia nou de març a onze restaurants.

 

La trufa no perd atractiu

"El Cardenal Ram s’estrena en les demostracions de cuina" segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La regidora de turisme, María Rallo, explica que “la trufa marca el calendari gastronòmic de l’hivern, ja que és un producte exquisit i que ens reporta un gran nombre de visitants”. Per això, ha agraït “la feina que realitzen els restauradors de Morella per millorar la nostra ciutat com a destinació turística, ja que en les Jornades de la Tòfona es pot gaudir de la combinació de la qualitat dels nostres productes amb el bon fer dels nostres restauradors”.

Cal recordar que aquestes jornades gastronòmiques van començar el 25 de gener i són una referència a l’interior de la Comunitat Valenciana. En total hi participen 11 restaurants, que ofereixen menús protagonitzats pel “diamant negre” de la cuina. Els menús costen sobre uns 30 euros, el que suposa un preu assequible si es té en compte l’elevat preu del quilo d’aquest fong (sobre uns 600 euros). Tots els plats d’aquests menús estan compostos per trufa, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.

Les Jornades de la Tòfona són les més importants que s’organitzen a Morella i atrauen un nombre molt important de visitants.

Més informació: | | |