Dissolen el Consell Regulador de ‘Jamón de Teruel’ i nomenen una comissió pública gestora

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres 26 de febrer de 2014 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient de la DGA, Modesto Lobón, ha resolt suspendre el Ple del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Jamón de Teruel i al seu president, nomenant a la vegada una comissió gestora i fixar calendari per a la celebració de noves eleccions. El conseller va manifestar que “hem actuar en l’exercici de les nostres competències i en el mínim termini legalment possible per tal que la Denominació d’Origen Protegida tingui la menor erosió”. Lobón va afegir que “donada la seua enorme importància, volem que s’inauguri una etapa nova on la DOP recobre tot el seu prestigi i sigui el que ha estat sempre, una avançada de l’economia de Terol i de tot l’Aragó”.

En tindre constància de les dimensions en grup del vicepresident i dels vocals titulars que representen el sector ramader, com també de tots els suplents, el Departament d’Agricultura va iniciar immediatament un expedient de procediment per a permetre el nomenament d’una comissió gestora que s’encarregués de fer la funció de gerència fins les noves eleccions. Resolts els tràmits administratius necessaris dins del procediment i després de rebre i valorar les al·legacions presentades per 10 dels membres del Consell Regulador, Lobón ha signat l’ordre per la qual es dissol el consell i es crea una comissió gestora. “Esta comissió gestora no entra a valorar cap de les actuacions anteriors, sinó traure-la de la seua paràlisi”, va defensar Lobón.

El president de la comissió gestora serà Fernando Calvo Tejedor, que és cap de Servei d’Industrialització Agroalimentària al Departament d’Agricultura. Per la seua part, entre els vocals està Enrique Bayona Rico, veí del Matarranya, president de CEPYME i durant 13 anys president del Consell Regulador. També hi són Julio Perales Vicente, Juan Altabirra Farrán i Rubén Lapuente Teruel. El secretari de l’organisme serà Rafael Blasco Rozas. El president de la comissió gestora farà les funcions atribuïdes al president del Consell Regulador que resulten imprescindibles per al seu funcionament ordinari. Al mateix temps, els membres de la comissió gestora faran totes les actuacions centrades en el procés electoral, que ha de ser abans del 30 de juny de 2014.

Més informació: | |

1 comentari

  1. entenc que volen treure la d.o. si es aixi trobo que es una varvaritat despres de haver-lo lograt