La Casa de Joventut es traslladarà provisionalment a l’antiga casa del metge

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 28 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

La recent demolició de les Cases dels Mestres de cara a l’ampliació del CEIP Vicente Ferrer de Valderrobres obria un nou interrogant quant a equipaments de la capital del Matarranya. Però el consistori li ha trobat una solució. La Casa de Joventut, que fins ara ocupava dos de les antigues cases dels mestres (avinguda Madrid), es traslladarà de forma provisional a l’antiga Casa del Metge, un edifici de lloguer. Esta ubicació, però, serà de caràcter provisional. Una vegada estiguen lliures les instal·lacions que en estos moments ocupa la biblioteca municipal, els jóvens anirien allí, a la Casa de Cultura.

L’alcalde de Valderrobres, Carlos Boné, va explicar en l’últim ple municipal que “vam estar dubtant de si parar una temporada el funcionament de la Casa de Joventut” fins que tingueren la ubicació definitiva. “Considerem que l’espai que en estos moments ocupa la biblioteca pot ser el Centre de Joventut”, va afegir. Però “hem vist que les obres de la nova biblioteca es poden endarrerir una mica. I tallar el servei dels jóvens, ara que funciona bé i té molta resposta”, no era el més adequat. “Per això vam decidir buscar un edifici” provisional.

. Un joc de cadires

L’espai provisional serà a l’antiga Casa del Metge, que és de titularitat privada. Edifici d’unes dimensions molt interessants i que al consistori li suposarà un cost d’uns 300 € mensuals de lloguer. Boné va considerar que el preu és assequible, i que per ara els jóvens podran aprofitar este espai. A la vegada, i una vegada demolides les cases dels mestres, els equipaments municipals viuran un joc de cadires. La biblioteca municipal anirà a l’edifici de les Germanetes, una vegada rehabilitat. I la Casa de Joventut anirà als equipaments que deixarà la biblioteca.

En relació a la demolició de les cases dels mestre i l’ampliació de l’escola municipal, Carlos Boné va destacar que “han començat les obres. Ens preocupava bastant la demolició de les cases perquè estem en època escolar. Però va coincidir que el passat divendres -21 de febrer- era festiu i ho vam aprofitar”. L’alcalde de Valderrobres va considerar que l’empresa “va ser molt eficient, perquè en un dia i mig ho van tombar tot. I el perill que hi havia de tirar les cases s’ha pogut fer sense els xiquets a l’escola. Ha anat tot molt bé”.

Més informació: |