Mont-roig preveu presentar les liquidacions pendents abans de l’estiu

comarquesnord.cat . Mont-roig . divendres, 28 de febrer de 2014 .
Etiquetes:

Mont-roig preveu presentar les liquidacions pressupostàries que té pendents abans de l’estiu i recuperar així la normalitat municipal. El consistori té retinguts els Ingressos de l’Estat des d’octubre de 2011 per no presentar Pressupostos i Liquidacions des de fa anys, un requisit indispensable pel compliment de la Llei d’Economia Sostenible. Per a rebre els Ingressos de l’Estat, el Govern d’Aragó ha sol·licitat a Mont-roig liquidacions i pressupostos des de l’exercici 2006, documentació que està preparant des de fa mesos. L’actual equip de govern va poder comprovar com Mont-roig no tenia pressupostos des dels anys 80, cosa que va suposar entre altres l’apertura d’un expedient disciplinari al fins llavors secretari. El secretari va renunciar al càrrec que ostentava a Mont-roig.

L’actual consistori està buscant remei a esta situació. En estos moments, i segons va dir l’alcalde de Mont-roig, Óscar Arrufat, “l’ajuntament està funcionant al dia. I abans no funcionava”. Dels últims pressupostos que consten, “podem parlar dels anys 80. I aquí hi ha molta culpa de governs municipals anteriors, però també del Govern d’Aragó que ho ha permès”. Arrufat va explicar que “tenim retinguts els Ingressos de l’Estat des del mes d’octubre de 2011. Durant 2012 vam tindre tota la moguda del canvi de secretari amb expedient obert, i vam necessitar tot un any per conèixer ingressos i gastos del poble”, ja que no existia cap referència d’exercicis anteriors. “A finals de l’any passat vam aprovar els pressupostos de 2013 i 2014”, fent una passa més cap a esta normalitat.

L’alcalde de Mont-roig va recordar que “s’estan preparant les liquidacions. Es demanen des de 2006. Però podria ser que només foren necessàries des de 2009. Esperem que abans de l’estiu les puguem tindre”. Arrufat va recordar que “estem fent un treball molt complicat per la falta de documentació”. Des de Mont-roig van recordar que “a dia d’avui a l’ajuntament se li deuen molts de diners” per les retencions. Per resoldre això, per ara “s’eviten moltes partides que no són d’inversió perquè no podem invertir en certes coses. Hem hagut de retallar en els aspectes menys necessaris. Però a la vegada mantenim els serveis bàsics. La retenció dels ingressos és d’uns 140.000 €, pessic prou important per a un municipi com Mont-roig.

De fet, Arrufat va destacar que “desconec els altres municipis. Però per a natres” estos ingressos “són de les partides més importants de l’any”. L’alcalde de Mont-roig va recordar que “estem condicionats de fer moltes coses per la legislatura anterior”, i les úniques inversions que consten als Pressupostos de 2014 arriben pel Fons Feader i pel Fons d’Inversions de Terol.

Més informació: