La Policia Nacional registra la seu de Jamón de Teruel

comarquesnord.cat . Terol . dimarts 4 de març de 2014 .
Etiquetes: , , ,

La Policia Nacional va registrar este dilluns 3 de març la seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Jamón de Teruel, ubicada a la capital provincial. El registre va començar de matí i es va allargar fins a mitja tarde, i segons les fonts policials, en el registre es van intervindre documentació en diferents suports, inclosos discs durs. El sumari s’ha declarat secret, i en l’actuació van participar policies de la comissaria provincial, la delinqüència econòmica de Saragossa i els grups de blanqueig de capitals.

Al llarg de les últimes setmanes, el fins fa res president del Jamón de Teruel, Eugenio García va denunciar suposades “irregularitats” per anteriors mandataris, tant en gestió com en certificació de producte. El mateix García va defensar que estava disposat a emprendre accions legals. Al llarg de les últimes setmanes, marcades per continuades acusacions, l’expresident de la Denominació va parlar de frau i va denunciar que s’han arribat a certificar peces de denominació sense ser-ho, unes 50.000 unitats en 2013.

. Els últims moviments

La setmana passada, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient de la DGA, Modesto Lobón, va resoldre suspendre el Ple del Consell Regulador de Jamón de Teruel i al seu president, nomenant a la vegada una comissió gestora i fixar calendari per a la celebració de noves eleccions. Lobón va defensar que “donada la seua enorme importància, volem que s’inauguri una etapa nova on la DO recobre tot el seu prestigi i sigui el que ha estat sempre, una avançada de l’economia de Terol i de tot l’Aragó”.

El registre d’este dilluns crea un nou front en una guerra oberta després de la dimissió en grup dels representants del sector ramader a inicis de gener.

Més informació: | | |