LA FALSA: “I al final li vaig fallar”

Joan Carles Marcobal . 9 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

La comunicació possiblement és de les coses que més ha avançat en aquest món globalitzat. En qüestió de minuts ens assabentem si hi ha hagut un terratrèmol a Japó o si han deposat al president d’Ucraïna. Mitjançant les xarxes socials estem permanentment en contacte amb familiars o amics que viuen a milers de quilòmetres. Però com els arbres que no et deixen veure el bosc de vegades per mirar lluny no veem allò que passa al nostre entorn.

Visc a un carrer entranyable amb un veïnat entranyable, però per raons de treball no veig molt eixe veïnat i això provoca situacions no sempre agradables: si mitjançant facebook al mòbil puc estar permanentment connectat amb un veí, Ximo, que viu a Suïssa, eixa desconnexió amb el meu voltant ha provocat que no me n’assabentara de l’empitjorament de salut i posterior finament de la seua mare, Emèrita, amb qui vivia paret amb paret.

D’Emèrita sempre recordaré coses boniques i que sempre es va volcar en ajudar-me quan em vaig quedar sol. En una ocasió que vaig voler tindre un detall d’agraïment em va dir: ‘no m’has de donar res, jo em conformo en que cada mati em digues bon dia’. I sempre ho vaig fer. Fins i tot quan de la seua boca ja no emanaven les paraules amables i tendres que sempre ens dedicava, li ho dia amb la mirada perquè dels seus ulls encara brollava la llum i la bondat que en ella sempre abundava i desbordava.

No podia fallar-li, era ben poc el que m’havia demanat. Sempre li vaig dir bon dia… però no vaig estar per dir-li adéu. I això m’entristeix.

Més informació: | |