Ximo Puig es converteix en el candidat socialista a presidir la Generalitat Valenciana

comarquesnord.cat . València . dilluns, 10 de març de 2014 .
Etiquetes: , , ,

Amb la pràctica totalitat dels vots escrutats, les primàries dels socialites valencians, que per primera vegada s’han obert més enllà dels propis militants, donen un resultat favorable al morellà Ximo Puig. L’exalcalde de Morella, amb el 70% dels vots front al 30% de Toni Gaspar, serà el candidat del PSPV a presidir la Generalitat Valenciana en els propers comicis autonòmics que, en principi, estan prevists per al mes de maig de 2015.

 

Els Ports recolza a Ximo Puig per clara majoria

"Sols a Vilafranca guanyaria Toni Gaspar per un estret marge", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

“Hui més de 36.000 persones m’han donat directament la seua confiança, Fabra només té la d’un gallec”, deia Puig a València al saber-se els resultats. “Nosaltres no hem demanat eleccions anticipades per un interès partidista, sinó perquè la nostra terra ja no aguanta més, la Comunitat no aguanta ni un dia més al PP”. Per això, li ha tornat a demanar a Fabra “que faça un exercici de patriotisme i dissolga Les Corts per a convocar eleccions autonòmiques que coincidisquen amb les europees”. Al mateix temps, ha destacat que el candidat socialista hui té ja “més de 36.000 valencians que li han donat directament la seua confiança, Fabra només té a un gallec que li l’haja donat”.

El morellà, que va estar acompanyat per la candidata socialista a les eleccions europees i número 2 del PSOE, Elena Valenciano, ha agraït a militants i simpatitzants “tot el treball que heu realitzat durant este temps i que heu fet possible este moment”, al mateix temps que ha remarcat que “hui comença el canvi a la Comunitat Valenciana”. De la mateixa manera, ha mostrat el seu agraïment als mitjans de comunicació “que heu ajudat a fer visible este procés de primàries que mai s’havia dut a terme a Espanya”. Per tot això, ha assegurat que “hui hem fet història, i ha sigut gràcies a tots vosaltres”.

Així mateix, el també secretari general del PSPV-PSOE ha tingut paraules d’agraïment per al seu rival en este procés, Toni Gaspar, i ha assegurat que “este és un projecte de suma permanent, de sumar a més persones al canvi que és urgent i necessari per a la Comunitat Valenciana, perquè els valencians es troben en una situació de gran dificultat”.

 

Ximo Puig, escollit candidat per PSPV a la Generalitat

"El morellà guanya amb rotunditat les primàries dels socialistes valencians", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Per tot això, Puig ha posat l’accent que “ha començat el compte arrere del govern del PP a la nostra Comunitat” i ha assegurat que “em sent orgullós de poder dirigir-me des d’este moment com el candidat de tots els socialistes i de la immensa majoria de progressistes que volen que s’allunye d’una vegada este PP que ens ha portat fins a esta dramàtica situació”. Al mateix temps, ha destacat que “el PSPV és més gran hui, però també ho és el PSOE, perquè hem obert les finestres i ha entrat aire fresc”, mentre ha apuntat que 67.000 persones “han estat amb nosaltres participant d’este canvi”.

Puig ha incidit que “és més gran ara este partit perquè la crisi de la democràcia se soluciona amb més democràcia” i ha destacat que “el 80% del cens ha votat, la qual cosa és la millor notícia de totes”. De la mateixa manera, ha assenyalat que “iniciem este procés sent 16.000 i ara som 67.000, una progressió aritmètica que ja no es va a frenar”. Per tot això, ha agraït la labor realitzada en totes les agrupacions i comarques “on heu fet un esforç enorme, perquè no era fàcil explicar-li als ciutadans este procés”.

No obstant això, també ha volgut destacar que “esta no era l’estació central, sinó solament la primera, perquè la central està en la Generalitat”. Puig ha assegurat que “no anem a defraudar a totes les persones que hui han cregut en nosaltres, perquè saben que som el partit que ha fet les grans transformacions en este país”, al mateix temps que ha subratllat que “nosaltres els hem donat la nostra confiança i ells ens la han retornat”. Així, ha insistit que “volem oferir-li a la gent una alternativa de canvi necessària, que des del rigor i la serietat, però també des de la voluntat transformadora, faça possible que desapareguen d’esta terra els nostres grans enemics, que són l’atur i l’exclusió social, i als quals anem a vèncer”.

El candidat socialista a la Generalitat ha assegurat que “treballarem per la sanitat i l’educació de qualitat, per uns serveis socials en els quals ningú es quede al marge” i ha insistit que “quan algú tinga un problema, este nou govern que farem els socialistes li donarà la mà”. En definitiva, ha assegurat que serà “un govern lleial, fidel a la nostra terra i a les persones, compromès amb la lluita contra les desigualtats”. En este sentit, ha destacat que “la primera d’elles és aquella que naix de la diferència entre homes i dones”, per la qual cosa ha insistit que “no es pot ser socialista sense ser feminista”, com deia la socialista valenciana María Cambrils.

Les enquestes que es barallen en l’actualitat, amb un Partit Popular desgastat per la crisi i la corrupció, apunten a que es podria produir el fet històric de que un morellà presidira la Generalitat Valenciana per primera vegada en democràcia.

Més informació: | | |