Morella es decanta totalment per Ximo Puig amb només un vot per a Gaspar

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 10 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

Morella, localitat natal del candidat Ximo Puig, i d’on va ser alcalde durant 17 anys, ha sigut un referent en quant a la participació a les primàries socialistes per a escollir al candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana. Pràcticament la totalitat dels inscrits per a participar van exercir el vot al centre de votacions instal·lat per a la ocasió a la Casa Ciurana de Morella.

Cal destacar diversos factors. Un d’ells l’elevat interès sorgit a la població, no només entre militants i simpatitzants, sinó en la població en general. Morella, quina població no arriba als 3000 habitants, va registrar més de 600 peticions per a poder escollir el seu candidat a les primàries. Si bé en els darrers comicis generals, en els que Puig encapçalava la llista per Castelló va ser votat per 791 morellans, en aquestes primàries -en les que calia inscriure’s prèviament i pagar 2 euros- n’ha obtingut 596. La xifra és més que significativa fins i tot comparades amb les darreres locals, on Puig aconseguia revalidar l’alcaldia de Morella amb 1.032 vots.

Com a anècdotes de la jornada electoral queden els comentaris al voltant del lloc escollit com a centre de votacions, la Casa Ciurana, mesa electoral on -en comicis locals, autonòmics i generals- guanya sovint el Partit Popular o bé les victòries socialistes són més ajustades que en les demès meses electorals.

L’altra curiositat de la jornada, a banda de les tres paperetes en blanc, va estar l’únic vot cap a Toni Gaspar. Si bé en un principi per les xarxes socials s’especulava en la possibilitat d’un “traïdor” a les files socialistes morellanes, la lògica porta a pensar que el vot es correspon a l’interventor del rival de Puig, que exercia el vot també a la Ciurana.

Més informació: | |