Vilafranca es decanta per Toni Gaspar per un petit marge de vots

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 10 de març de 2014 . 2 comentaris
Etiquetes: , , ,

A Vilafranca, on l’interès per les primàries entre la població -i fins i tot entre els militants- no va arribar al nivell d’expectació de localitats properes com Morella, la balança socialista es decantava finalment per Toni Gaspar, que aconseguia 19 vots en contra els 17 que sumava Ximo Puig.

Aquest fet sorprèn si es té en conte que són molt poques les localitats de la Comunitat Valenciana on Gaspar ha sigut més votat que Puig, al que cal sumar que és, alhora, la més allunyada de Faura, poble natal del rival de Puig on Gaspar ha sumat més simpaties.

Per contra, l’explicació podia trobar-se en l’anterior congrés dels socialistes valencians, on Puig s’enfrontava a Jorge Alarte, que rebia el recolzament d’Oscar Tena, alcalde de Vilafranca. Tena, d’aquell congrés celebrat a València fa sis anys, eixiria president del partit, càrrec que ostentava fins al següent congrés, del que va eixir victoriós Puig i que l’ha portat, des d’avui, a ser el candidat socialista a la Generalitat Valenciana. Tot i això, tenint en conte que un dels vots hauria de ser de l’interventor de Gaspar, el resultat dóna pràcticament un empat.

Aquest ambient tens entre entre el socialisme de Morella-Vilafranca també s’evidenciava en les darreres eleccions generals de 2011, on Ximo Puig encapçalava la llista provincial del PSOE. Després d’una ampla victòria d’Oscar Tena a les locals, el PP aconseguia a les generals 546 vots front als 539 del PSOE.

Més informació: | | |

/span> comentaris

  1. Que vergonya! Ningú mos ha dit res per a que votem en eixa votació. I presentant-se un de la comarca mos tenim de creure que a Vilafranca volem a tío de fora? Ximo no es vàlid? Estem locos u que?

  2. Ara pessen mes els Amics que el tenir un president de la comarca? Me pareix increible