Els empresaris determinaran el futur de la Marca de Qualitat ‘Matarranya’

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 11 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

Els empresaris turístics i del món agroalimentari hauran de determinar quin futur volen per a la Marca de Qualitat Territorial ‘Matarranya’. La seu de Comarca va acollir el dimecres de la setmana passada una nova reunió entre l’administració comarcal i el teixit empresarial del territori en la que es va estudiar la realitat de la Marca de Qualitat i quin és el futur que cal donar-li. Una reunió on la Comarca del Matarranya va apostar perquè a partir d’ara siguin els empresaris els que agarren el timó del projecte i li donen el plus per consolidar, difondre i promocionar la Marca i els productes i serveis que la integren.

El president de Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, va destacar que “teníem en ment citar tota la gent, donar a conèixer tot el que hem fet fins ara, com han anat els projectes que hem desenvolupat i explicar cap a on creu la Comarca que ha d’anar esta Marca”. A la vegada, Esteve va afegir que “volíem conèixer de primera mà què pensa la gent de la pròpia Marca. Tenim 41 empreses certificades. I és el moment de donar un pas més”. Per això “hem de consultar a qui són els grans protagonistes”, els empresaris, perquè “han de ser ells els que donen el plus i fer un pas endavant”.

Esteve va considerar que els empresaris “són els protagonistes. I si ells no s’ho creuen, això no funcionarà. Crec que les administracions hem fet un bon paper. L’administració està per impulsar projectes, recolzar-los des d’un principi. Però després, han de ser ells els que es posen davant i tiren del carro. Natres estarem darrere”. Però si la Marca “només ha de funcionar mentre l’administració posa diners, això no funcionarà. Tenim exemples tots els dies”. Esta setmana està prevista una nova trobada, de tal manera que els empresaris concreten què pensen sobre el nou pas de la Marca Matarranya.

Des del Consell Comarcal van recalcar que s’han fet passos molt importants, com tot el procés i criteris de certificació i, en especial, ajuntar un sector turístic i un sector agrari que han d’anar de la mà. “Tenim moltes coses que ens fan un territori diferent. I una d’estes coses és la forta unió entre sector primari i terciari. Ens hem de compaginar. Fer llaços forts en el nostre territori que serviran per després vendre’ns. El Matarranya som un territori diferent i ho hem demostrat”, va apuntar el president de Comarca. Un Esteve que, una vegada més, va recalcar que “hem de competir a través de la qualitat”.

Més informació: | |