Els veïns de Morella viatjaran pels pobles més bonics d’Espanya

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 11 de març de 2014 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha anunciat avui una nova iniciativa al costat d’alguns dels pobles més bonics d’Espanya. Es tracta d’un intercanvi de veïns i visitants entre la localitat dels Ports i les de Medinaceli i Santillana del Mar. Una experiència inicial dins d’aquesta xarxa formada per vint-i-quatre dels municipis més bells d’Espanya, però que es pot ampliar a més localitats. Els veïns de Morella que vulguen visitar aquests dos municipis entre els dies 9 i 12 de maig, ja poden inscriure’s.

El primer edil morellà assenyala que “aquesta iniciativa pot ser positiva per a Morella, ja que permetrà que els veïns puguen visitar alguns dels pobles més bonics d’Espanya i també, que persones d’aquests municipis puguen arribar fins a Morella per gaudir de la nostra ciutat”. A més, afegeix que “des de la xarxa s’incrementa la promoció i amb aquesta primera visita ens unim per incentivar la col·laboració i el coneixement des dels mateixos pobles”. Ripollés també assenyala que “en aquest any de treball conjunt, aquesta entitat ha avançat molt pel que fa a visibilitat i promoció dels municipis i hem de continuar unint esforços per augmentar aquesta projecció dels nostres municipis”.

L’alcalde també ha indicat que “esta iniciativa, al costat de moltes altres, es van plantejar en la primera Assemblea dels Pobles Més Bonics d’Espanya , que va tenir lloc a Morella”. En aquesta trobada, es van acordar algunes accions que ja porta a terme aquesta entitat, com són els descomptes del 25% en serveis turístics municipals, per a veïns de les localitats que provinguen de la resta de municipis. A més, cal destacar que en els pròxims mesos, aquesta associació inaugurarà una exposició amb els encants de tots els municipis en el marc de la celebració de les assemblees dels Pobles Més Bonics d’Itàlia i la de Valònia.

Rhamsés Ripollés també ha aprofitat l’ocasió per felicitar els nous municipis que han aconseguit l’adhesió a aquesta xarxa. Actualment, els pobles més bonics són: Morella, Albarracín, Peníscola, Mojácar, Santillana del Mar, Valderrobres, Ayllón, Maderuelo, Pampaneira, Lucainena de les Torres, Valverde de los Arroyos, Calaceit, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, Cantavella, Alcalá del Xúquer, Uruenya, Medinaceli, Pedraza, la Alberca, Lastres, Mogarraz, Vejer de la Frontera i Frias. Aquest projecte pretén promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni. Cal afegir que per entrar en aquesta, la pròpia organització de l’associació examina els municipis i els sotmet a diferents peritatges per veure si es pot catalogar com un dels més bells d’Espanya. Des de l’organització quantifiquen en només un 20% dels municipis que sol·liciten l’adhesió i es poden unir al projecte.

. Programa del viatge

Els veïns de Morella que participen en el viatge tindran l’oportunitat de conèixer alguns municipis de gran bellesa, amb un patrimoni històric impressionant. El 9 de maig, l’expedició partirà de la localitat dels Ports cap a Medinaceli. Allà passaran el dia i faran nit a Santillana del Mar. A l’endemà, es desplaçaran a Santander, on es realitzarà una visita guiada i es coneixerà la ciutat. El 11 de maig es dedicarà a conèixer el patrimoni de Santillana, amb visites a la Torre de Don Borja, La Colegiata i al Museu d’Altamira. El dia 12, l’expedició emprendrà el camí de tornada, encara que també pararà a Laguardia, per conèixer aquesta vila medieval.

Més informació: