Fontdespatla comença les obres del carrer del Forn

comarquesnord.cat . Fontdespatla . divendres, 14 de març de 2014 .
Etiquetes:

Fontdespatla ha iniciat les obres de millora del carrer del Forn. De la mateixa manera que ja es va fer l’any passat en el carrer del Pont i el de Sant Francesc, l’ajuntament s’ha centrat ara en la millora d’altres zones afectades per les humitats i per una xarxa d’aigües que ha quedat desfasada amb el pas dels anys. Esta setmana van començar els treballs d’aixecament de l’antic paviment del carrer del forn, on està previst substituir les antigues canonades, ficar-ne de modernes i fer uns registres nous. Desprès es canviarà el paviment, deixant un toc rústic com ja s’ha fet en altres actuacions recents dutes a terme al casc històric de Fontdespatla.

L’alcaldessa de la localitat, Mari Carmen Agud, va explicar que “ara hem començat a treballar en dos carrers del poble. Hem adjudicat les obres, que se centraran en la pavimentació del carrer del forn i la baixada de l’ajuntament”. En concret Fontdespatla té dos partides pressupostàries per a esta remodelació. Són 10.876 euros del FEADER de 2014 i 46.000 euros de l’Institut Aragonès de l’Aigua. Les obres s’han adjudicat a un obrer del poble, i l’objectiu es tindre-les acabades per al 30 de juny de 2014, tal i com certifiquen les línies d’ajuda. Agud va recalcar que són unes obres importants, ja que la part alta del poble encara està la xarxa d’aigües vella.

Precisament, un dels cavalls de la batalla de Fontdespatla d’esta legislatura s’ha centrat en substituir la xarxa d’aigües bella, molt tocada pel pas dels anys i que ocasionava problemes de fugues i humitats a les cases del casc històric. Durant 2013, l’ajuntament va actuar en dos carrers del poble, canviat la xarxa d’aigües i els registres, i donant-li al mateix temps un toc rústic als carrers gràcies a la pedra de riu. Al carrer del forn i a la baixada de l’ajuntament per la Farmàcia es vol fer el mateix, deixant uns carrers acordes amb la pedra i els colors de les fatxades d’esta zona del poble. Estes obres s’allargaran durant els pròxims mesos.

Més informació: