Les oficines de la OCA es traslladaran a Comarca del Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 14 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

L’Oficina Comarcal Agroambiental (OCA) Valderrobres es traslladarà pròximament a la seu de Comarca del Matarranya. Així ho ha confirmat l’administració comarcal, qui va concretar que el trasllat es podria fer efectiu a partir del mes d’abril. Els funcionaris del món agrari, veterinari i forestal ocuparien la tercera planta de la seu de Comarca, una sala diàfana on farien les faenes diàries administratives i d’atenció al ciutadà. D’esta forma, la OCA abandonarà la sala de la Casa de Cultura de Valderrobres que ocupa en estos moments, i que té certs problemes d’accessibilitat per les barreres arquitectòniques existents.

Precisament, en ple comarcal es va aprovar la cessió d’esta sala per unanimitat. A nivell tècnic, la Comarca cedirà un espai de 140 metres quadrats que podrà aprofitar la OCA en la seua tasca rutinària. Una sala que van sol·licitar des del Servei Provincial d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient davant la necessitat d’unes instal·lacions que siguin acordes amb la normativa. Ara mateix, la OCA ocupa la tercera planta de la Casa de Cultura, equipaments municipals que té diferents barreres arquitectòniques que han de superar els usuaris i que no compten amb un ascensor. Des de Comarca van valorar de manera molt interessant este trasllat per la centralització d’un servei que és de tots.

. Recuperar les rutes municipals

Al mateix temps, des del territori han demanat una vegada més la recuperació del servei oficial en ruta pels pobles que oferien els veterinaris i que va desaparèixer a meitats de novembre degut a les retallades del Govern d’Aragó. Els funcionaris feien visites rutinàries als municipis del Matarranya, de tal manera que els agricultors o ramaders que necessitaven fer una gestió no havien d’anar fins a Vall-de-roures, sinó que ho podien fer al seu propi poble. Això ha canviat, i des de llavors, són els veïns els que han d’anar fins l’oficina de la OCA per fer una simple cartilla. De cara als pròxims mesos, el territori vol negociar esta situació i lluitarà perquè es torno a fer el servei en ruta per uns municipis que tenen un mode de vida principalment agrari.

Més informació: | |