Tortosa inaugura una exposició sobre la localitat i les “Terres de l’Ebre” al convent de Sant Francesc

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 15 de març de 2014 .
Etiquetes: , , ,

La localitat de Morella continua col·laborant en diferents projectes amb territoris molt propers geogràficament, encara que situats en diferents demarcacions territorials. Així, gràcies al projecte conjunt en què treballa al costat de Alcanyís i Tortosa, aquesta localitat ha acostat fins al Convent de Sant Francesc l’exposició “Tortosa i Terres de l’ Ebre”, en la que mostra els atractius turístics d’aquesta zona, les seues festes, el seu patrimoni natural o la complementarietat que té la destinació amb la localitat dels Ports. Els alcaldes de les dues ciutats, Rhamsés Ripollés i Ferran Bel, van ser els encarregats d’inaugurar aquesta mostra.

La ciutat catalana tindrà un important pes en la celebració del 600 aniversari de la principal trobada que s’ha celebrat a Morella: la reunió entre el papa Luna, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer per solucionar el Cisma d’Occident que amenaçava l’Església catòlica. Així, Tortosa ha acostat aquesta exposició a la localitat dels Ports i també desplaçarà als seus abanderats el proper mes de juliol per participar en els principals actes de commemoració d’aquest esdeveniment , conegut com “Converses de Morella”.

La regidora de turisme i cultura, Maria Rallo, explica que “en aquests moments de dificultats econòmiques, és molt important unir esforços i realitzar accions conjuntes que ens ajuden a promocionar-nos i, un bon exemple és aquest projecte de col·laboració que uneix localitats de diferents comunitats autònomes, però amb vincles comuns al llarg de la història”. També agraïa la col·laboració de Tortosa en els actes de commemoració del 600 aniversari de “Converses de Morella”. En aquest sentit, assenyalava que “les Converses de Morella han estat la principal trobada que ha albergat la nostra ciutat i anem a commemorar aquest aniversari d’una manera especial, per divulgar la importància del fet, celebrar-ho i aprofitar-ho per potenciar turísticament Morella, bé a través d’activitats o com a ciutat de congressos”.

Cal recordar que Morella també va participar a la Fira de Expoebre, en la qual es van promocionar els productes autòctons i atractius turístics, en una zona de la qual rep molts visitants. Ara, és Tortosa la que amplia l’oferta disponible a la visita al castell, ja que tot el Convent de Sant Francesc té panells informatius molt visuals i de grans dimensions, que mostren els encants de la zona. Cal assenyalar que en el mateix període en què estarà l’exposició, entre el 15 de març i el 5 de maig, al 2013 van entrar a la principal fortalesa morellana 15.000 visitants. Una xifra important de persones que podran descobrir els encants d’aquesta zona pròxima a Morella. Cal recordar que aquest projecte també està treballant ja en el disseny de noves rutes turístiques entre Alcanyís, Morella i Tortosa, una imatge en comú o diferents aplicacions de geolocalització i pàgines web.

Més informació: | | |