LA FALSA: “El costat humà de la política”

Joan Carles Marcobal . 16 de març de 2014 .

Sovint es parla de la política com una activitat deshumanitzada i descastada per a la pràctica de la qual no se tenen ni vergonya ni escrúpols. Res més lluny de la realitat en moltes ocasions. Hi ha una part molt humana entre aquells que exerceixen la política i a ella vull apel·lar per parlar de la victòria de Ximo Puig a les primàries del passat diumenge.

Com ben bé deia el periodista i amic Rafa Garcia, gràcies a Ximo s’ha parlat molt del País Valencià per una bona qüestió i no per assumptes tèrbols. I és que les primàries del PSPV van ser un exemple de participació democràtica a tenir en compte. Ximo se’n va anar de Morella amb les alforges carregades d’honestedat i il·lusió i això és el que ha sabut transmetre a la ciutadania de tot el país àvida de creure en un projecte i ansiosa de comptar amb un referent per a fer-lo realitat. La gent creu en la política si li la arrimen a les seus necessitats i això és el que ha sabut fer Ximo en poc més de dos anys: acostar el seu projecte a eixa ciutadania, quasi donar-lo a conèixer porta a porta i poble a poble al temps de fer seues les inquietuds de cadascuna de les persones amb qui s’ha trobat.

Per això la gent ha eixit al carrer, per això la gent ha participat massivament en un exercici de democràcia voluntària. La ciutadania vol política si aquesta és humana, si arriba a l’ànima de la gent. 60000 persones no caben en un congrés d’un partit, volen l’aire del carrer i ahi és on trasllada i obre la política Ximo, a la gent que, per altra banda, sempre t’entén si li parles amb el cor.