Diputació i ACRIPORTE firmen el conveni 2014 de la gestió dels residus agraris

Diputació Provincial i l’Associació de Criadors de Porcí de Terol (ACRIPORTE) han firmat un nou conveni de col·laboració que servirà per desenvolupar el Pla de Gestió de residus ramaders de la província durant el 2014. Gràcies a esta iniciativa, els ramaders tindran un suport econòmic que cobreix el 30 per cent de les despeses originades per la recollida i transport de residus agraris, com també de cara al reciclatge dels contenidors homologats necessaris. L’ajuda té un valor de 14.000 euros i contribueix a facilitar no només la viabilitat de les explotacions de gorrinos de la província, sinó a afavorir la protecció mediambiental del nostre entorn rural.

ACRIPORTE té un important paper en matèria de gestió de residus ramaders perillosos. Esta associació s’ocupa d’informar els professionals del sector sobre la normativa vigent en matèria mediambiental i sobre la recollida de residus ramaders, així com de les obligacions dels productors dels mateixos. Els grangers reben l’ajuda de ACRIPORTE per a la tramitació de la documentació necessària, el subministrament de contenidors homologats i l’emmagatzematge intermedi d’estos materials. Els punts de trobada són La Codonyera, La Cuba, La Ginebrosa, Mas de les Mates, Pena-roja, El Poyo del Cid, Torres de Albarracín i Vall-de-roures.

L’associació també és l’encarregada de fer el trasllat de contenidors de residus des dels punts d’emmagatzematge intermedi fins a les plantes de tractament situades a Osera de Ebro i la Puebla de Alfindén, totes dos a la província de Saragossa. L’ajuda econòmica de la Diputació de Terol a ACRIPORTE permetrà seguir impulsant l’aplicació del Pla de gestió de residus ramaders a la nostra província. Això permetrà facilitar la incorporació a esta d’un major nombre d’explotacions ramaderes de la província, així com avançar en la construcció de nous punts intermedis d’emmagatzematge, de tal forma que s’obtindrà una gestió més racional i econòmica dels residus ramaders.

Més informació: | | |