Valderrobres s’omplirà de cervesa artesanal a la I Fira de la Birra

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 19 de març de 2014 . 1 comentari

El pròxim 22 de març, el pavelló de Valderrobres es convertirà en el punt de trobada dels amants de la cervesa artesanal. A partir de les 11 del matí, tots els interessats podran accedir a una mostra de diferents cerveses artesanals que donarà a conèixer 10 productors de diversos punts d’Aragó, Catalunya i València. “Al final hem aconseguit que vinguen expositors de Peníscola, Tortosa, Barcelona, Herbers, Valdealgorfa, Saragossa, Casp i alguns pobles més…”, va explicar Alejandro Romero, membre de l’entitat organitzadora, que també va afegir que “no ha sigut molt complicat trobar expositors perquè tots han demostrat moltes ganes de participar. Tot i això, alguns no han pogut vindre perquè ens han dit que no tenien suficient estoc o que en esta data els ha segut impossible”.

La fira, que estarà oberta sense interrupció des de les 11 del matí fins a les 9 de la nit, comptarà també en activitats paral·leles com un tast dirigit de les diferents cerveses exposades, una conferència sobre l’elaboració artesana d’este producte, un campionat de morra i música en directe. “Encara que la fira obrirà pel matí, les activitats es concentraran a partir de les cinc de la tarde”, va afirmar Neus Martí, també membre de l’Associació Jove de Valderrobres, que, a més, va assenyalar que “des de l’associació estarem fent tapes i bocates perquè tots aquells que vulguen puguen dinar, berenar o, simplement fer un mosset sense moure’s del recinte”.

Tot i que la fira finalitzarà a les 9 de la tarde, les activitats continuaran en una festa de la cervesa que s’allargarà fins ben entrada la nit i en la que els participants podran seguir degustant els productes exposats i tindran l’oportunitat de disfrutar de l’actuació en directe del grup The McKensy’s Clan Band. “La idea és continuar la jornada en una festa de la cervesa nocturna que serà similar a les OktoberFest que se solen fer en altres pobles. Posarem música, hi haurà cerveses de diferents tipus i la música en directe dels MacKensy’s, que són una especie de xaranga de música folc i que, a més d’actuar per la tarde, també faran dos passes per la nit”, va aclarir Martí.

La I Fira de la Birra és el resultat del treball que des de l’Associació Jove s’ha anat cuinant des de fa diferents mesos, quan després de conèixer a alguns productors i esdeveniments similars es va decidir apostar per organitzar una activitat d’estes característiques. “La idea va vindre de veure com es feien coses similars a altres llocs i també perquè coneixíem a algun productor. A més, també pensem que és una cosa diferent i original que pot agradar a la gent del Matarranya”, va defensar Romero, que també va dir que “pareix que la gent està molt animada en la fira i també és un bon moment per a fer-la perquè ara mateix hi ha molts productors i consumidors que s’han decantat per la cervesa artesanal”.

Finalment, des de l’entitat jove de Valderrobres es va voler invitar a tots els veïns del Matarranya i comarques veïnes a anar fins al municipi per a conèixer i degustar de la, tant de moda últimament, cervesa artesana.

1 comentari

  1. Hola, m’agradaria saber l’horari dels actes d’aquesta fira, així com les cerveses que hi trobaré. SAlut i birra.