Els camins i les sendes de Queretes centraran la 13ena Marxa Senderista del Matarranya

comarquesnord.cat . Queretes . dilluns, 24 de març de 2014 .

El pròxim 30 de març es farà la XIII Marxa Senderista del Matarranya, que en esta ocasió recorrerà el terme municipal de Queretes. “Seguint en la rotació de les activitats, enguany la marxa senderista es farà a Queretes. I els participants podran conèixer una nova zona de la comarca”, va apuntar Salomé Roquer, tècnica d’esports de la Comarca del Matarranya. En esta ocasió, els aficionats al senderisme que participen en la marxa senderista podran triar entre tres rutes diferents. Una de curta que tindrà un recorregut de 8,5 quilòmetres, una mitjana de 13,5 i una de llarga de 21,5 quilòmetres. “Al final hem marcat tres rutes perquè pensem que d’esta manera la cita és més accessible a tot tipus de públic. D’esta forma, la marxa és pot adequar més al nivell de cada participant”, va defensar Roquer.

La tècnica va explicar que “enguany s’ha de tindre en compte que el desnivell total dels recorreguts no serà tan gran com en anteriors edicions perquè el terme de Queretes és més pla que altres en els que hem fet la marxa senderista”. Així, els participants es trobaran uns recorreguts que aniran bàsicament per pistes i camins de poc desnivell, però que ens regalaran unes grans vistes dels Ports de Beseit. A més, les tres rutes passen per diferents punts d’interès del terme municipal, com són la Font de l’Amat, la Font Clara o el Poblat dels Domenges, entre altres.

Com en anteriors edicions, tots els caminats tindran accés als diferents avituallaments i a un dinar de convivència que com cada any posarà punt i final a la jornada esportiva. “Els senderistes tindran diversos avituallaments on podran degustar diversos productes típics del territori”, va aclarir Roquer, que va remarcar que “com sempre, en arribar al poble tots els participants rebran un obsequi i gaudiran d’un dinar de convivència”.

Cal recordar que aquells que vulguen participar en l’activitat tenen fins al pròxim dia 25 de març per a inscriure’s. Per a fer-ho, han d’omplir el full d’inscripció que trobaran a diversos punts dels municipis matarranyencs o a la web portalmatarranya.es, pagar la quota corresponent (14 euros per als adults no federats, 12 euros per als federats i 7 € per als menors de 12 anys) i fer arribar tant la fulla d’inscripció com la justificació del pagament a la Comarca del Matarranya. Aquells que vulguen més informació poden posar-se en contacte amb el Departament d’Esports de Comarca del Matarranya a través del telèfon 978 89 08 83 o el correu electrònic deportes@matarranya.org