La mel, principal protagonista d’unes noves Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 24 de març de 2014 .
Etiquetes: , , ,

La mel serà el principal protagonista d’unes noves Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya. Unes jornades que este 2014 commemoren 9 anys, i que al llarg de quatre dies obriran als alumnes de cambrer i de cuina del territori l’apassionant món de l’apicultura. De fet, la jornada inaugural va comptar amb la invitació de l’apicultor de Vall-de-roures Francisco Berge, qui va oferir una xarrada magistral sobre la producció de la mel, les classes d’abelles i tots els productes que es poden obtindre de les bresques de les abelles. Una intervenció on Berge va explicar com es fa la mel, quines classes de mel hi trobem i altres productes que s’extrauen de l’apicultura, com ara la cera, la gelea reial, els pròpolis o el pol·len.

L’acte inaugural d’estes Jornades Gastronòmiques el van presidir el director de l’institut Matarranya, Ángel Aranda, el conseller comarcal Alberto Moragrega, el president de Grup d’Acció Local (GAL) Baix Aragó – Matarranya, José María Andreu i el vicepresident de l’Associació dels Empresaris del Matarranya, José Antonio Higueras. Una inauguració en la que es va animar els estudiants a seguir treballant en la gastronomia i el turisme, motor econòmic del territori, i en la que es va valorar l’aposta que va fer el centre educatiu fa 13 anys en la Formació Professional (FP) de Cuina. El primer dia de les Jornades Gastronòmiques va portar la xarrada de Berge, que també va mostrar les bresques, els quadros o els antics basos.

De cara als pròxims dies, les Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya continuaran amb visites als ruscs que té Berge a Pena, on els alumnes de l’Escola d’Hostaleria coneixeran més detalls sobre el treball amb les abelles. De cara al dimecres, també es farà la firma entre els Empresaris del Matarranya i el IES Matarranya dels convenis de col·laboració, així com d’un taller gastronòmic a càrrec del Restaurant Baudilio i l’Hostal Querol de Vall-de-roures, La Font del Pas de Beseit i el Relaix Chateau Torre del Visco. De cara al dijous obrirà el restaurant ‘Chapeau’, que oferirà als comensals un menú degustació de 20 euros on la mel tindrà molt de pes. Qui vulgui dinar a l’institut haurà de fer reserva prèvia al telèfon 978 850 647.

A més, i del 24 de març al 6 d’abril, els restaurants de vuit municipis del Matarranya oferiran uns menús especials on hi haurà plats interpretats a través de la mel. En estes Jornades Gastronòmiques sobre la mel en la renaixença estan La Font del Pas, Hotel Racó del Toscà i La Fàbrica de Solfa de Beseit, la Fonda Alcalá de Calaceit, l’Hotel Torre del Visco de Fontdespatla, l’Hotel El Convent, i Fonda la Grancha de La Freixneda, la Consolació de Mont-roig, la Casa Rural Mas de l’Aragonès de Pena-roja, l’Alqueria de Ràfels, i Baudilio, El Castell, la Fonda Angeleta, La Font del Miró i l’Hostal Querol de Vall-de-roures.

Més informació: | | |