L’Onso donarà l’entrada a la primavera a La Mata el 12 d’abril

comarquesnord.cat . La Mata . dimecres, 26 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

La Mata ja té dada per a l’arribada de L’Onso i obrir la primera. Serà el dissabte 12 d’abril, abans de l’aplegada de la Setmana Santa.

La Comissió de La Mata informava este dimecres de la data i les diverses activitats que es portaran a terme. Una de les novetats serà la presentació del llibre ‘El Onso i el carnestoltes de La Mata’ de Kassim Carceller a les 17 hores. Una publicació que descriu esta festa i les celebracions del carnestoltes del poble, quasi totes elles desaparegudes fa més de 50 anys, mitjançant testimonis de 25 veïns nascuts entre 1913 i 1950.

Posteriorment, a les 8 de la vesprada l’Onso es despertarà de la cova que té al bosc per a anunciar que arriba la primavera. Després de un any, es tornarà a passejar pels carrers de La Mata portat per dos diableres que el nugaran amb una corda per a evitar que aquest s’escape. Cada veí del poble obrirà les portes de la seua bodega per a que la comitiva que acompanyarà a aquest curiós ser puga beure i menjar.

A l’acabar el recorregut, l’Onso tornarà a la seua cova i esperarà a que siga despertat el pròxim any per a tornar a anunciar la primavera.

Més informació: | |