Samarucs, Premi Educació Lluís Carulla

comarquesnord.cat . Barcelona . dimecres, 26 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

El projecte Samaruc, que es va presentar aquest Nadal a Morella ha guanyat el Premi d’Educació en el Lleure que atorga la Fundació Lluís Carulla. El guardó es va donar en un acte celebrat al Palau Robert de Barcelona.

La iniciativa valenciana, impulsada per la gestora cultural de Cinctorres, Laura Guardiola, en la que també participa el cinctorrà Marc Guardiola, ofereix eines digitals noves i propostes d’educació en el lleure fonamentades en la música. El projecte vol propiciar una renovació de la música popular en valencià que l’aprope als xiquets i que foment la participació, l’activitat i l’adquisició de valors.

No és el primer reconeixement que rep la iniciativa Samarucs, ja que ha sigut guardonada en diversos premis a la Comunitat Valenciana.

Samarucs pretén entretindre i alhora educar els menuts a través de la música i innovadores propostes didàctiques en valencià. Es tracta d’un projecte que naix de la necessitat real de molts docents i també pares i mares de nodrir l’educació dels seus alumnes i fills d’entre 3 i 12 anys, amb nous recursos musicals en valencià. A més, compta amb l’aval d’Escola Valenciana. Samarucs parla de respecte al medi ambient, de coneixement del fet multicultural, de la necessitat de mantindre una alimentació sana. Les cançons també aprofundixen en l’ús adequat de les noves tecnologies, o el coneixement de la pròpia llengua. A Morella van comptar amb una gran acceptació en la seua presentació i són moltes les famílies que ja tenen el CD de cançons de Samarucs.

Més informació: | |