Morella exigeix ​​a la Generalitat que defense els interessos de la Comunitat en la quantitat de fons europeus i que els gestione d’una manera més transparent

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 27 de març de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El Ple de Morella ha aprovat una moció, per unanimitat, per exigir a la Generalitat Valenciana que s’acullisca a les ajudes dels fons europeus, que reclame una major assignació per al període 2014-2020 i que varie completament la forma de gestionar les ajudes. A més, el text va recolzar el Decàleg per a una bona governança elaborat per les quatre universitats públiques de la Comunitat Valenciana i que defensa aquestes exigències, així com que la gestió es faça atenent a uns principis de “treball, transparència i participació”. També s’ha reclamat que es prioritzen els projectes que fomenten la creació d’ocupació i la vertebració del territori i es va criticar la forma de gestió duta a terme en els darrers anys.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, explica que “en moments de tanta dificultat per a zones rurals, la Generalitat Valenciana hauria de donar un pas endavant i realitzar l’aportació que li correspon perquè arribe la màxima quantitat de fons des d’Europa”. Per això, exigeix ​​que “la Generalitat faça l’aportació que li correspon, ja que si no, les ajudes que arribaran a aquest territori seran mínimes”. A més, considera que “la Comunitat ha estat un dels llocs on pitjor s’han gestionat aquests fons en els últims anys, tal com han comprovat molts empresaris als quals no els han arribat les ajudes, per exemple, i cal que arriben ajudes i que es canvie la forma de gestió, a la recerca d’una major participació, transparència i treball, tal com proposa el Decàleg elaborat per les universitats públiques”.

El Govern central, que ha d’aportar una part d’aquests fons, ja ha realitzat una retallada de 2.000 milions d’euros a tot el territori nacional. Pel que fa a la seva assignació al Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, es passarà d’una inversió de 210 milions d’euros en el període 2007-2013 a només 42 milions en el corresponent a 2014-2020, sent un dels llocs en els quals més s’ha retallat l’assignació. En aquest sentit, Pallarés indica que “el president de la Generalitat hauria d’exigir al Govern central que incremente l’aportació, ja que es redueix considerablement en el nou programa, i que arribe quotes similars a l’anterior període”.
En definitiva, Pallarés conclou que “en estos moments de crisi és important que les administracions adquirisquen compromissos amb les zones rurals, ja que aquests nuclis tenen més dificultats, i per això, la Generalitat ha d’exigir menys retallades en ajudes i comprometre’s a ajudar zones com la nostra, prioritzant els projectes que fomenten la creació d’ocupació i la vertebració del territori”.

Més informació: | | |