La campanya de l’ús racional de l’aigua passarà per Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . dilluns, 31 de març de 2014 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló i Facsa reeditaran aquest any, per onzena vegada consecutiva, la campanya de sensibilització sobre l’ús racional de l’aigua en col·legis de municipis menors de 5.000 habitants de la província, amb un abast total de 600 escolars. En aquesta ocasió, entre les localitats escollides estarà Forcall, així com els col·legis de Teresa, Caudiel, Begís, Borriol, Useres, Vilahermosa, Fanzara, Figueroles, Canet lo Roig, La Jana, Cervera i Càlig.

Aquesta iniciativa consisteix en la celebració de xerrades que van dirigides a l’alumnat d’educació infantil i primària, acompanyades d’una exposició de fotografies en 3D sobre l’aigua i el seu tractament en les depuradores. Com a novetat, aquest any es lliurarà amb antelació als col·legis el material necessari perquè cada xiquet es confeccioni les seves pròpies ulleres per poder veure les imatges en tres dimensions.
El diputat d’Infraestructures, Héctor Folgado, explicaria que la campanya pretén donar indicacions de com s’inclouen els hàbits quotidians en la conservació d’aquest preuat recurs i ensenya recomanacions per a la millora del seu ús a nivell individual. La campanya pretén conscienciar als més menuts, així com que a mig i llarg termini s’aconsegueixen resultats en forma d’estalvi en el consum.
Les xerrades posseeixen un component didàctic, ja que s’explica el cicle integral de l’aigua, destacant l’esforç necessari per poder utilitzar i depurar aquest recurs. I, alhora, té un caràcter sensibilitzador, ja que es reflexiona sobre la importància del seu adequat ús i gestió, es parla sobre els hàbits quotidians que repercuteixen positiva i negativament en l’estat i neteja de l’aigua així com l’exposició de recomanacions per a la millora del seu ús a nivell individual.

Com en edicions anteriors, personal tècnic qualificat es trasllada a cadascun dels col·legis públics per divulgar la importància de l’aigua com a recurs limitat i vital, i al seu torn promoure una sèrie d’hàbits de consum respectuosos amb l’aigua: des del punt de vista de la quantitat (estalvi) i de la qualitat (no contaminació).
Aquestes activitats divulgatives sobre la cultura de l’aigua es van iniciar l’any 2004, i des de llavors han estat més de 4.000 alumnes castellonencs els que les han secundat. Formen part del compromís de comunicar el valor de l’aigua i de potenciar l’educació cap a un bon ús d’aquest recurs, no només entre els més joves, perquè des d’edats primerenques comencin a tenir consciència per la cura de l’aigua, sinó també entre la ciutadania en general.

Més informació: | |