Rafa Martí, nou president del Contracte de Riu del Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . diumenge, 6 d'abril de 2014 .
Etiquetes: , ,

El Contracte de Riu del Matarranya va celebrar recentment nova assemblea anual a la capital comarcal. Reunió que va fer públic el canvi de presidència. Rafa Martí, en representació de Comarca del Matarranya, substituirà en el càrrec José María Puyol, president de la Junta central d’usuaris de la conca del Matarranya, qui ha estat president del Contracte de Riu des de la seua fundació. L’assemblea anual va servir, a la vegada, per reconèixer i premiar el lideratge de Puyol. L’organisme va recalcar que Puyol “ha representat el Contracte de Riu des de la seua creació, fa tres anys, amb total entrega i generositat”.

Pel que fa al contingut de l’última assemblea, centrada en el balanç 2013 i els objectius de cara al 2014, el Contracte de Riu va fer seguiment de la problemàtica generada pel Pla de Depuració, l’elaboració d’auditories ecològiques als municipis de la conca, l’elaboració d’informes tècnics centrats en la restauració fluvial i l’anàlisi dels valors ambientals de l’agricultura, la comunicació i la sensibilització i educació amb el riu.

A la nova junta directiva apareixen Comarca del Matarranya a presidència i ECODES a la secretaria tècnica. Com a agents socials trobem Grupo Arcoiris, Plataforma en Defensa del riu Matarranya, la Junta de Regants i l’Ecomuseu dels Ports. Entre els ajuntaments apareixen Lledó, Caseres, Queretes, Maella, Ràfels, Massalió, Beseit, la Torre del Compte i Herbers. I com a organismes de l’administració, a la nova Junta Directiva trobarem la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Govern d’Aragó, la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, Comarca del Matarranya, el Consell Comarcal de la Terra Alta, i Comarca Baix Aragó-Casp.

Més informació: | |