Oliván: “Jamón de Teruel té un prestigi molt reconegut i cal treballar per recuperar-lo”

comarquesnord.cat . Pena-roja . dijous, 10 d'abril de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El santuari de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja acull estos dies una nova edició de les Jornades del Porcell del Matarranya. Unes jornades que duraran dos dies i que van començar ahir amb l’anàlisi de diferents matèries d’interès per al sector ramader de la comarca i territoris veïns. A més, la inauguració va comptar amb la presència de la directora del Servei Provincial d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Ana Oliván, qui va aprofitar la invitació dels organitzadors per “conèixer a la gent del territori”. En declaracions a Ràdio Matarranya, Oliván va parlar de diferents preocupacions que afecten el sector del porcí. Per un costat, la gestió de purins i la zona vulnerable. I per un altre, la crisi amb la que va obrir 2014 la Denominació Jamón de Teruel.

En relació a este segon aspecte, Oliván va destacar que “afortunadament, la situació ara està més tranquil·la. Ha començat a funcionar la nova gestora, que està pendent de fer una auditoria dels comptes”. I pareix que “està tot en ordre, igual com la certificació”. La directora provincial va reconèixer que des del departament “volem que la marca ixo reforçada, una cosa que des de DGA ens preocupava molt”. Que la Denominació, una marca “tan reconeguda, no es vegi ressentida per tot el revol mediàtic que s’ha produït”. Ana Oliván va explicar que una vegada “s’hagi posat en marxa el procés electoral”, estarem “pendents de l’auditoria”, encara que “pareix que tot arribarà a bon terme”. I va sentenciar que “té un prestigi molt reconegut i cal treballar per recuperar-lo”.

Més informació: | | |