Gols, nervis i emoció en l’últim derbi entre el Pena-roja i el Cretense (2-2)

comarquesnord.cat . Pena-roja . diumenge, 13 d'abril de 2014 .
Etiquetes: ,

Pena-roja i Polideportivo Cretense va protagonitzar este diumenge un nou derbi entre equips del Matarranya carregat d’emoció, ocasions i nervis. Un empat (2-2) que no va deixar content a cap dels dos perquè Pena-roja i Queretes van lluitar fins a l’últim minut per la victòria. Els gols no van tardar en arribar. El Cretense, a la primera que va tindre, va fer el primer (0-1). Corria el minut 5 de partit. Falta de cobertura que aprofiten els visitants. Javi Susaneta va marcar a plaer. La primera part va estar plena d’ocasions a les dos porteries. Amb el resultat en contra, Pena-roja va anar per l’empat. Els pals ho van impedir. Iván Gil va fer dos bones rematades de cap. Però la pilota no va voler entrar. El Queretes va respondre en una altra bona ocasió. El porter local es va estirar i la va desviar al pal. 45 minuts molt entretinguts en els que es va veure un segon gol. Va marcar el Cretense. Però l’àrbitre el va invalidar. Fora de joc que cap defensor pena-rogí va protestar. Així es va arribar al descans. A la segona part, bon futbol, encara que al col·legiat se li va escapar el partit. Pena-roja va empatar de penal. Jugada protestada, perquè no pareixien mans. Javi Barberán no va perdonar. Amb l’empat, el partit es va obrir. Ocasions a les dos porteries i moltes targetes. Tot i això, no va ser un partit brut. El Cretense es va posar per davant a pilota parada. Falta a la frontal de l’àrea. Moles va posar el cap i gol inapel·lable. Pena-roja va buscar l’empat a la desesperada. I el va trobar al minut 84, gràcies a un bon gol de cap de Javi Barberán. Al final, Pena-roja i Queretes es van repartir els punts. Els dos mereixien més. Al camp de Les Planes van anar més de 200 persones.

. La versió dels locals

El primer entrenador del Pena-roja, José de Laris, va considerar que “el resultat ho diu tot. Partit complicat i dur”. En “l’única errada que tenim en tot el partit”, va arribar el primer del Cretense. “Jugada que teníem parlada i entrenada. L’equip es va reposar molt bé i això es va veure al camp. Després del gol, Iván va fer dos gols, i una pilota centrada per Javi, Víctor la va tirar fora per poc. A la primera part vam tindre tres ocasions molt clares de gol per empatar i inclús posar-nos per davant”. A la segona part, Pena-roja va avisar en dos bones ocasions. “Tenim un córner que va marxar fora i una jugada que va perdonar Víctor sense porter”. Pena-roja va trobar l’empat. Però el Cretense es va posar una altra vegada per davant, en els millors minuts visitants. Al final, “no va guanyar ningú. Possiblement, el resultat més just”. Laris va reconèixer que “un derbi és un derbi, però no va ser tan complicat i dur com contra Massalió. Sempre que hi havia faltes era amb pilota pel mig i sense agressions”. En relació al rival, el primer tècnic de Pena-roja va defensar que “té un joc de contraatac molt potent, amb dos jugadors molt ràpids i perillosos. Javi Susaneta és molt ràpid. Però els vam saber aturar. Pena-roja va fer un bon partit. Tocant, creant ocasions i jugant bé”.

Amb este empat, el Pena-roja es manté en la 9ena posició, sumant 36 punts. Durant les Festes de Setmana Santa, Pena-roja recuperarà el partit aplaçat contra Valdealgorfa.

. La versió dels visitants

L’entrenador del Polideportivo Cretense, Alfredo Fuster, va reconèixer que “va ser un derbi bastant igualat, en marcador, en joc. Vam començar marcant molt prompte”. Va ser la primera ocasió clara de gol. “Des de llavors, l’àrbitre no ens va deixar arribar a l’àrea”, va defensar Fuster. “Ens va anul·lar un gol sense ser fora de joc, i una segona jugada que el nostre davanter es quedava davant el seu porter”. L’entrenador del Queretes va afegir que “la primera part va ser més del Cretense. I la segona part va ser més seua”. Fuster va fer menció al polèmic penal que va suposar l’empat local (1-1). Alfredo va dir que “el penal va ser molt qüestionat. Va assenyalar mans. Però la pilota va tocar la cara”. Amb l’empat, Pena-roja va recular uns metres i el Cretense va buscar la victòria. Bon gol de Moles, que va ser respost per l’empat del Pena-roja. L’entrenador va considerar que “els dos equips volien guanyar. I els nervis van estar allí”. Moltes grogues, algunes excessives, tot i que “encara n’hagués hagut de traure més”. Moles va ser expulsat. “Per sort, era el final del partit”. Pel que fa al rival, Fuster va defensar que “el vaig veure molt fort. Ha fet una bona segona volta. És fort al seu camp”. Ara tindran jornada de descans. Tornaran a la competició passada la Setmana Santa, on jugaran amb Escatró.

Amb este empat, el Cretense es manté en la 8ena posició, sumant 42 punts. La sisena plaça està complicada esta temporada. Encara que les distàncies amb Castellseràs, en 7a posició, cada vegada són més curtes.

Més informació: |