La Recollida d’Aliments ha aconseguit més d’una tona de productes

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 15 d'abril de 2014 .
Etiquetes:

El Consell de la Solidaritat s’ha reunit per tractar temes d’importància per a la localitat. Entre ells, han destacat tres: la proposta de repartiment de les ajudes del 0,7%, les activitats que centraran les jornades anuals i el funcionament del servei de Recollida d’Aliments per a les famílies de Morella i dels Ports més necessitades. Així, dos membres de la Creu Roja van participar en aquesta reunió i van mostrar les dades, entre les quals cal destacar que entre maig i desembre de 2013, els vuit primers mesos de funcionament d’aquest servei, s’han aconseguit uns 850 quilos d’aliments i 150 de productes de neteja. En total, una tona que demostra de nou la solidaritat de la localitat.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “Morella ha tornat a demostrar la seva solidaritat i en aquest últim Consell s’han abordat temes molt importants per a la localitat i que reafirmen aquest compromís amb les persones que més ho necessiten”. La regidora apuntava que “cal fer tot el possible per ajudar les persones que més ho necessiten, i aquest nou servei de Recollida d’Aliments és important, perquè encara que a Morella i la comarca no tenim constància que hi haja molts casos d’extrema pobresa, es poden produir”. Per això, Blasco també assenyalava que “estem sent els ajuntaments i associacions de la comarca els que, actuant amb contacte directe amb la gent del territori, estem suplint l’absència d’altres administracions en aquestes i altres qüestions”. Finalment, animava als veïns de la localitat a participar en aquesta recollida, que es realitza a través dels establiments.
El projecte va néixer el maig de 2013. La resposta va ser molt satisfactòria, ja que pràcticament la totalitat dels comerços forma part de la Recollida d’Aliments i van començar a donar productes. A més dels establiments, els veïns també poden donar productes en els llocs que hi participen, dipositant aliments en els punts habilitats. Els comerços, alhora, els fan arribar a Creu Roja. És a dir, aquesta és una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de Morella, la Creu Roja, l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca i els veïns i veïnes de Morella.

. Més projectes solidaris

L’Ajuntament de Morella torna a destinar el 0,7% del pressupost municipal a ajudes per a projectes de cooperació de diferents ONG. El mes passat, es va reunir la comissió de valoració i ja ha fet la proposta d’adjudicació, que es debatrà en el pròxim ple municipal. Aquest any, la quantitat total que es destinarà a la cooperació amb el Tercer Món és de 13500 euros. El Consell de la Solidaritat també va acordar destinar una part important d’aquesta a Síria, que està patint la guerra des de fa anys.

Un altre dels temes d’interès del Consell de la Solidaritat va ser la preparació de les jornades anuals que s’organitzen des d’aquest òrgan de participació ciutadana. Unes activitats que es realitzaran en el mes de maig i que tornaran a tenir a la Recollida de Roba com una de les accions principals.

Més informació: