La Fonda de Xiva reobri i inicia una nova etapa

comarquesnord.cat . Xiva . dimecres, 16 d'abril de 2014 .
Etiquetes: ,

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han visitat avui la nova concessionària de la gestió de la Fonda de Xiva. La trobada ha servit per conèixer com ha estat la posada a punt del bar fins que s’ha pogut reobrir i les pròximes necessitats. Aquesta reapertura es produeix en els dies de Setmana Santa, coincidint amb unes jornades en les què hi ha una alta demanda a les cases rurals. D’aquesta manera, l’emblemàtic edifici construït al segle XVII i totalment restaurat, comença una nova etapa.

Bordàs destacava que “el bar és un dels serveis més importants que hi ha a les localitats més menudes, pel que és una gran notícia que ja estiga obert i que pugen gaudir tant els veïns com els visitants”. A més, assenyala que “Xiva és una localitat preciosa, envoltada de muntanyes i que destaca per la seva tranquil·litat i per tenir una gran potencialitat en el turisme rural”. En aquest sentit, indicava que “els seus paisatges la fan un escenari únic per accedir a la localitat a través de les diferents rutes de senders marcats, des dels quals es pot observar gran part de tot el terme municipal de Morella”.

La localitat de Xiva està a vuit quilòmetres de Morella i viuen unes 30 persones. No obstant això, els caps de setmana la seva població augmenta, ja que moltes de les cases rurals que es troben, reben visitants. Cal destacar que aquesta localitat té unes 100 places de turisme rural, ubicades a diferents immobles. La Fonda de Xiva compta amb quatre apartaments, La Cova del Groc, El Roser, la Tossa i El Castell, que poden donar allotjament a unes 20 persones. A la planta baixa d’aquest edifici s’ubica la taverna, que ara s’ha reobert.

. Més actuacions

El regidor delegat de Xiva també ha explicat les últimes actuacions escomeses al municipi, així com les importants obres que s’estan preparant. En aquest sentit, destacava la importància de la consecució d’inversió per a la carretera que uneix la localitat amb Morella. Mitjançant aquesta, es condicionaran 1,5 quilòmetres més, de manera que el tram en pitjor estat es quedarà en poc més de dos quilòmetres. Bordàs també ha indicat que les pròximes actuacions que executarà l’Ajuntament de Morella a la localitat serviran per poder emmagatzemar aigua mitjançant la construcció d’una bassa i que s’iniciarà la rehabilitació de l’edifici del forn. Finalment, recordava els treballs que s’han conclòs en la renovació del camí de les Eretes i la neteja dels bancals propers a aquest punt.

Més informació: |