José Manuel Aragonés: “La Fira d’Oficis serà un bon aparador per donar a conèixer als artesans”

comarquesnord.cat . La Freixneda . dissabte, 19 d'abril de 2014 .
Etiquetes: , ,

José Manuel Aragonés és un escultor i picapedrer de La Freixneda apassionat per la pedra i per la seua terra. “Tot va començar fa uns 18 anys a l’Escola Taller d’Alcanyís, on vaig estar durant tres anys aprenent l’ofici de picapedrer. Posteriorment vaig treballar en diversos tallers. Després vaig decidir ampliar els meus estudis a l’Escola Maçana de Barcelona, on vaig fer escultura. Al tornar vaig decidir crear un taller pel meu compte”.

Aragonés té el seu taller ubicat al municipi de La Freixneda i en ell realitza tot tipus de treballs i elements arquitectònics en pedra, entre ells escuts heràldics, fonts, creus de terme, escales, balcons, columnes i xemeneies entre d’altres. Aragonés va recalcar que “em dedico principalment a la rehabilitació i restauració d’edificis, però també faig encàrrecs i tinc obra pròpia”. Com escultor és capaç de transformar una pedra en un retrat d’una persona o d’ un personatge històric, per exemple. La situació econòmica actual, segons Aragonés, ha afectat durament este tipus de treballs. “Han desaparegut els treballs per a les administracions per la manca de subvencions i moltes empreses de restauració han tancat afectant de manera important a artesans o a artistes que treballem com és el meu cas, la pedra”.

La decisió presa per part de l’Ajuntament de La Freixneda d’ampliar la Fira d’Antiguitats als oficis tradicionals durant la jornada de diumenge s’ha valorat de manera positiva pel sector José Manuel Aragonés va assegurar que “tot el que sigui o serveixi per promocionar als artesans i als artistes locals, que n’hi ha i en abundància, serà molt ben rebut”. Segons José Manuel, “a la comarca del Matarranya i en comarques veïnes, com és el cas de la Terra Alta, tenim molt bons artesans i és una gran llàstima que molta gent se’n vagi fora, a altres territoris, a buscar artesans pensant que aquí no els tenen. Esta fira és una bona forma de donar-nos a conèixer”.

José Manuel Aragonés espera que esta primera Fira d’Oficis Tradicionals “sigui un bon aparador i que s’hi puguen fer vendes o almenys contactes per a futurs treballs”.

Més informació: | |