José Sariñena: “La Fira d’Antiguitats és un punt on trobar objectes molt especials”

comarquesnord.cat . La Freixneda . dissabte, 19 d'abril de 2014 .
Etiquetes:

José Sariñena és un dels veïns de La Freixneda més vinculat a l’organització de la Fira d’Antiguitats des del seu inici. Sariñena no s’ha dedicat mai professionalment a això, però segons ens ha destacat “és una gran afició que tinc. M’agraden molt les antiguitats, intento aconseguir tot tipus d’objectes per conservar-los i restaurar-los”. Sariñena ens ha assegurat que l’interès pels objectes antics ha canviat molt i cada dia està més de moda. “El secret està en comprar bé i saber vendre“.

Amb el pas del temps la gent ha intentat buscar objectes que són més difícils de trobar, coses més especials. Sariñena va recordar com fa dos anys a la fira se li va acostar un senyor preguntant-li si tenia fulles d’afaitar, però realment no buscava les fulles, sinó els embolcalls d’elles, ja que les col·leccionava. La Fira d’Antiguitats de La Freixneda ha anat creixent any rere any. En les quinze edicions celebrades han crescut el nombre d’expositors i de visitants. A més, amb el pas dels anys s’ha ampliat la procedència de venedors i compradors, arribant gent de tota la geografia nacional i fins i tot d’altres països. Per a José Sariñena això es deu al fet que “són un poble molt acollidor i els objectes que s’exposen a la fira són autèntics”.

Sariñena es va mostrar molt il·lusionat amb l’edició d’enguany ja que segons ha destacat “a l’edició d’este any hem ampliat a gairebé el doble el circuit d’exposició, cosa que ha demostrat l’interès que desperta esta cita en el sector”. Pel que fa a la modificació de la fira de 2014, dedicant un segon dia als oficis tradicionals, José Sariñena ha considerat que “em sembla una idea molt bona. És una forma de donar a conèixer als més menuts la manera amb la que es treballava anys enrere. Molts d’estos oficis, lamentablement, s’estan perdent i en molts casos la gent més jove dels desconeix completament”. A més opina que “crec que tindrà una bona acceptació tot i ser el primer any”.

José Sariñena va sentenciar que “amb l’esforç i col·laboració de l’ajuntament, comerços i els veïns es pot aconseguir que la Fira d’Antiguitats de La Freixneda segueixi creixent i cada any sigui més important”.

Més informació: