La Portellada viatja en el temps a través d’una exposició de fotografia

comarquesnord.cat . La Portellada . diumenge, 20 d'abril de 2014 . 2 comentaris
Etiquetes: , ,

La Setmana Santa matarranyenca va molt més enllà de les processons, els tambors i els actes religiosos. De fet, és un moment de l’any que associacions i ajuntaments aprofiten per organitzar activitats culturals i programar diverses iniciatives als seus pobles. Això és el que ha passat enguany a La Portellada, on al llarg d’estos dies festius s’ha posat a disposició dels veïns un petit mostrari de fotografies històriques de la vila que ha estat possible gràcies als propis fills del poble. La recopilació fotogràfica, impulsada des de fa uns anys pels membres de la Penya Rostoll, s’ha convertit per ara en una exposició i pròximament no es descarta fer alguna publicació.

Rosa Monreal és una de les persones que hi ha darrere d’este apassionant projecte, i va explicar que “portem tres anys submergits en el procés de recollir fotografies”, en el qual “han col·laborat més de 60 famílies i hem aconseguit més de 200 fotografies”. De cara a l’exposició d’esta Setmana Santa, “hem agafat les 60 més emblemàtiques”, que ens porten un viatja cap a la primera meitat del segle XX. Imatges que estan ajuntades per grups familiars, escolars, militars, festes patronals o imatges especials amb alguna que altra explicació i arbre genealògic. Entre les joies de la corona apareix un daguerreotip de 1884 de la família de Juan Villoro, l’emblemàtic escriptor de Mèxic.

Pel que fa al treball que hi ha darrere, abanderat per Antonio López i Rosa Monreal, esta última va explicar que “a la colla li feia molta gràcia recollir fotos de les famílies. I hem donat un pas més, que és poder-les compartir entre tots. A Antonio i a mi ens agrada molt el patrimoni cultural de La Portellada. I hem anat recollint tranquil·lament imatges a través de les cases i famílies dels pobles”. Un treball de documentació amb un caràcter molt nostàlgic que en un futur recent es vol convertir en un llibre de fotografies que plasme la memòria col·lectiva de La Portellada. Els impulsors del projecte seguiran treballant en la recopilació d’imatges, intercalant-ho amb noves exposicions.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. Moltes gràcies per l’article. Només dir que hem aconseguit més de 2.000 fotografies, no 200 com s’esmenta a l’article.
    Salutacions,
    Antonio

  2. Tot i que és cert que la idea va ser impulsada per la penya Rostoll, els quatre abanderats que portem a terme el treball som: la Maria Rosa Monreal, el Marc Aurelio Villoro, el Sebastià Bacardit i jo mateix.
    Salutacions,
    Antonio