Morella homenatja a Sergio Beser

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 26 d'abril de 2014 .

Morella ha recordat aquest dissabte el treball que va realitzar un dels seus veïns. El professor Sergio Beser sempre va estar vinculat al món de l’ensenyament i les lletres, sent un dels principals ambaixadors de la localitat. Gràcies al seu treball, Morella es va conèixer universalment, com per exemple en la novel·la de Vàzquez Montalban, Els mars del Sud. Així, nombroses personalitats van recordar la seva figura i premiar als vencedors del I Concurs de Micro-relats, que porta el nom del professor.

En l’acte va participar l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’ex-alcalde, Ximo Puig, el periodista, Josep Martí Gómez, el president de Comunicacions dels Ports, empresa organitzadora de l’acte, Poli Facundo, i de l’associació AMIC, Teudo Sangüesa. A més, van fer entrega dels premis del concurs de microrelats, l’escriptor, Víctor J. Maicas, i la periodista, Anna Querol.

 

El lliurament dels premis del I Concurs de Micro-relats Sergio Beser a nord\íntegre

L’acte, sencer
. SECCIÓ: Vídeos

 

El primer edil morellà ha destacat que “la Setmana del Llibre servix per reivindicar la lectura i es converteix en el moment ideal per recordar el gran llegat del nostre estimat Sergi Beser, un dels grans morellans i una de les persones que més van fer per donar a conèixer la nostra ciutat, la nostra cultura, els nostres productes i la nostra gent”. Ripollés també va aprofitar el moment per felicitar Comunicacions dels Ports pels 20é, 25é i 30º aniversaris dels seus mitjans de comunicació, que s’estan celebrant des de finals de 2013 i que han comptat amb un ampli programa d’actes culturals que han acostat a Morella a grans referents del periodisme i les lletres, com Rosa Regàs o Rosa Maria Calaf.

Cal assenyalar que el I Concurs de Micro-relats Sergi Beser ho ha organitzat Comunicacions dels Ports, per celebrar aquest triplet d’aniversaris dels seus mitjans de comunicació. Aquest certamen ha comptat amb un jurat de luxe, format per professors, periodistes i escriptors, com Rosa Regàs, Josep Martí Gómez, Elena Moya, Víctor Maicas, Lluís Meseguer, Teudo Sangüesa, Amparo Panadero, Adolf Piquer, Ernest Querol, Narcisa Rambla i Jesús Sangüesa. Els vencedors han estat Jordi Marín i Monfort, en la categoria d’adults amb l’obra “L’última esperança”, Ana Ferrero Vicente, en juvenil amb “La vida és un misteri” i, Sandra Rabaza Giner, en infantil amb “Un culpable no tan culpable”.