Lobón reitera que l’última paraula del Parc Natural la tenen els veïns del territori

comarquesnord.cat . Calaceit . diumenge, 27 d'abril de 2014 .
Etiquetes:

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient de la DGA, Modesto Lobón, va visitar el Matarranya coincidint amb la celebració de la XXVII Fira de l’Oli i l’Oliver de Calaceit. Coincidint amb esta visita, el conseller es va referir una altra vegada sobre el futur Parc Natural dels Ports, reiterant que l’última paraula la tindran els veïns del territori.

En este sentit, Lobón va recalcar que “el Parc Natural farà que esta comarca sigui més activa. La DGA creu que serà bo per a esta zona. Però no vol fer res que vagi en contra de la gent”. Per això “ho posem en mans de la gent” i així es resolguen els possibles malentesos. El conseller va insistir en que el Parc Natural “serà bo. I així ho prediquem. Però és la gent la que tindrà l’última paraula”.

Més incisiu va ser Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja, poble afectat per la figura, en relació al Parc Natural dels Ports. Esteve va defensar que “cal donar passos. Donar informació, explicar-ho tot molt bé, que és el que demanen els veïns”. Detallar bé “què és el Pla d’Ordenació i com afectarà” al territori. “Però de la manera que estan actuant, estan provocant que molts interessats venguen falses realitats, aprofitant el desconeixement i el benefici d’interessos personals. I això fa mal i no pot ser”.

Esteve va recalcar la importància d’escoltar els veïns, però va defensar que el Govern d’Aragó s’ha d’involucrar més. “I si el treball dura 4 anys, doncs 4 anys de treball. Però s’ha de treballar”. I el primer que cal és transparència, informació i dedicació constant.

Més informació: