Vilafranca executarà el pou de la Parreta sense el suport de Diputació, Generalitat ni l’Ebre

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 39 d'abril de 2014 .
Etiquetes: , ,

Ni la Diputació de Castelló, ni la Generalitat Valenciana, ni la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre han donat resposta, ni positiva ni negativa, a la petició d’ajuda de l’Ajuntament de Vilafranca per perforar un nou pou d’aigua a La Parreta, abans d’aquest estiu.

Davant la situació plantejada l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat l’execució de la perforació. L’obra s’ha comptat amb els vots favorables del PSPV i del PP. Plataforma – Compromís ha votat en contra criticant la posició de la Diputació, tot i entenent la decisió presa. Per fer possible l’obra i que pugue començar en els pròxims dies serà l’empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua, Facsa, l’encarregada de perforar el pou. La inversió serà de 175.000 euros .

La perforació es finançarà durant els propers 8 anys amb càrrec a la reducció del cost del Cànon de Sanejament, sense que això supose un augment en el rebut de l’aigua. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha assenyalat que “davant la falta de concreció d’ajudes per part de les administracions, l’Ajuntament de Vilafranca ha estudiat la millor opció , que permeti l’inici de les obres de manera immediata i que no supose un augment en la taxa pel subministrament d’aigua potable”. Els impagaments de la Generalitat Valenciana amb el consistori, superiors a 700.000 euros, impedeixen cancel·lar el préstec al qual va haver de recórrer l’ajuntament per complir el Pla de pagament a proveïdors de l’any 2012 i li impedeixen recórrer a un altre tipus de finançament. Segons Tena “l’objectiu és que el pou estigue operatiu per al mes de juliol. D’aquesta manera es podrà atendre la previsible escassetat hídrica a causa de la sequera”.

. Equipament

Vilafranca ha sol·licitat dos ajuts a la Diputació de Castelló per poder millorar la seva proveïment d’aigua. D’aquests ajuts el municipi espera rebre únicament 30.000 euros que destinarà a equipar el pou ja la seva connexió elèctrica a la xarxa.

Davant aquesta situació des de l’Ajuntament es demana a la institució provincial ia la resta d’administracions “que presten més atenció a la localitat, tenint en compte la necessitat de proveïment d’aigua per al municipi i la seua important indústria”. En aquest sentit Tena ha demandat major sensibilitat al president provincial, Javier Moliner.

Més informació: | |