La Freixneda reprèn les visites guiades pel seu patrimoni monumental

comarquesnord.cat . La Freixneda . dimecres, 30 d'abril de 2014 .

La Freixneda ha reprès les visites guiades pel seu patrimoni monumental, coincidint amb l’arribada del bon temps i de la sempre massiva Setmana Santa. De fet, estos dies de Pasqües donen el punt i final a la temporada baixa del turisme al Matarranya, sent el Matarranya un dels destins més escollits com a turisme d’interior. Coincidint amb estes dates, La Freixneda ha posat en marxa el servei d’Oficina de Turisme, que estarà disponible durant els Ponts i els caps de setmana, ampliant-se a més dies quan entro el juliol. Al mateix temps, el consistori ha engegat l’etapa de visites guiades, que recorren monuments patrimonials emblemàtics com són l’església, la Capella del Pilar, l’edifici de la Casa Consistorial o les presons.

La regidora municipal Ana Marta Romeo va explicar que “com cada any per Setmana Santa, hem obert l’oficina de turisme perquè som un dels pobles del Matarranya que té més visitants pel seu interès cultural i patrimonial. Ens centrem en els nostres recursos, obrint de maig a novembre i aprofitant de Setmana Santa a Tots Sants”. L’Oficina de Turisme estarà oberta tots els caps de setmana, els ponts, i durant els mesos de juliol, agost i setembre pràcticament tota la setmana. Un servei turístic que es complementarà amb unes visites guiades. “Valen 3 euros. Per als xiquets és gratis. I fem un recorregut patrimonial i cultural” que permet conèixer “els detalls arquitectònics del nostre poble”, així com “per què La Freixneda té esta suma de patrimoni tan important”.

La Freixneda és conjunt històric, i segons va detallar Romeo, “hem detectat que cada dia tenim visitants degut a l’interès del seu patrimoni. La Freixneda va ser un poble molt gran. Va arribar a tindre tres esglésies, dos convents. És dels pocs pobles que va tindre Call Jueu, i moltes coses més que tenen interès”. Per això “apostem per invertir en el turisme patrimonial del poble i donar-lo a conèixer”. Pel que fa a este 2014, la regidora va reconèixer que “abril és el punt d’eixida del turisme. Hem començat en una intensa Setmana Santa, amb una fira que s’ha ampliat un dia. Tenim Sant Jordi, ponts. I hem de dir que les visites, fins ara, han tingut molt d’èxit. La gent ho sap i acudeix a les hores programades”.