Vilafranca Solidària clausura l’any dedicat a la igualtat d’oportunitats

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 1 de maig de 2014 .
Etiquetes:

Vilafranca Solidària ha celebrat l’acte de cloenda de la campanya 2013 “Educació en igualtat”, esdeveniment que també va servir per presentar la iniciativa de 2014 ” Infància i adolescència. Jugar i compartir”. L’acte va estar dirigit per Óscar Fabregat i presentat per Marta Milián i va comptar amb la col·laboració de nombrosos veïns de Vilafranca.

La regidora de Benestar Social, Tere García, va explicar les activitats que s’han desenvolupat durant 2013 i com s’han anat organitzant per fomentar l’educació en igualtat entre xiquets, adults i més grans.

A continuació Ivan Escorihuela i Gemma Fabregat van interpretar poemes musicats sobre la realitat educativa de xiquets, pares i alumnes. Maria Sancho va col·laborar explicant un conte sobre la integració. Els xiquets del col·legi Don Blasco de Alagón, pertanyents a quart de primària, van ser els encarregats d’explicar el lema escollit per a aquest any. Van ser Hector Bayot i Carla Marín. Així mateix Elia Tena, alumna de l’IES va explicar el significat del logotip escollit.

La professora i educadora Cinta Pitarch , que durant els últims 35 anys ha vist passar diverses generacions de xiquets i xiquetes en l’Escola Infantil municipal va explicar com ha estat l’evolució dels més petits a la localitat . Va destacar aspectes com l’espontaneïtat i també com, a tots, els crida l’atenció la neu.

En un vídeo van aparèixer persones, associacions, entitats i col·lectius que tenen una relació directa amb l’educació al municipi. Tots ells van relatar tot el que ofereix el poble per a la infància i l’adolescència.

Un grup d’alumnes de l’IES va oferir una coreografia musical, que va donar pas als xiquets de l’escola , que van relatar els drets dels infants.

Finalment es va celebrar un sorteig d’una nit en una casa de turisme rural. Els diners recollits en la rifa es destinaran al Perú.

Més informació: